Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « January 2019 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil sætte gang i en indsats mod arbejdsulykker i på transportorådet. Indsatsen kommer i forlængelse af den foreløbige opgørelse over dødsulykker i 2018, der viser, at der på området for godstransport med lastbil har været syv dødsulykker i løbet af året. Ud over dødsulykkerne har området også mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte


· S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
Fire nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden fik mandag præsenteret for muligheden for at sætte en screening af muligheden for S-tog til Helsingør i gang


· Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
VLAK-Regeringen vil som led i sit hovedstadsudspil, der blandt andet skal forbedre fremkommeligheden, sætte gang i en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Samtidig vil VLAK-Regeringen sætte gang i en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren, der er et op til én kilometer bredt og 60 kilometer langt landområde, der er udlagt til et eventuelt byggeri af en ny motorvej vest for Hovedstadsområdet fra Køge i syd og til Helsingør i nordMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

To specielle Scania til Vognmand fra Fyn

LastPeter Juel Kran og Specialtransport fra Odense har i den grad taget forskud på julen, da han fik leveret to specielle, custom-made Scania fra den nye lastbilgeneration – en 4-akslet kranbil og en 3-akslet trækker.

Kranbilen, der er en Scania P 500 8X4, er opbygget med en Fassi 1150RA.2.28 kran med fly-jib L616JDP og 8+6 udskud. Totalhøjden på kranen er 3,35 m, mens højden er 3,25 m, når den er sænket i luftaffjedringen.

Derudover har bilen – som den første Scania fra den nye generation nogensinde – fået monteret et 50 tons frontstøtteben. Dette giver mulighed for at krane ud over førerhuset med fuldt kranmoment. Denne nye løsning med frontstøtteben er udviklet i samarbejde mellem Scania og STENSBO Engineering ApS. For at bibeholde alle nye sikkerhedssystemer såsom afstandsradar og nødbremse, er bilens radar blevet flyttet ud foran støttebenet.

Resten af opbygningen er også uden sidestykke – og Vognmanden har ikke overladt noget til tilfældigheder. Bilen er f.eks. konstrueret som en kombibil, hvilket betyder, at den kan bruges til at løse opgaver som både trækker og forvogn-hænger. I den forbindelse kan skamlen nemt afmonteres f.eks. sammen med kranen, og så fik Peter en idé til chassisets opbygningen, der gør, at det ikke bliver nødvendigt for chaufføren at eftermontere et lad, når bilen skal køre som forvogn.

Derudover er anden foraksel flyttet 150 mm bagud. På denne måde er der blevet plads til faste støtteben, som hurtigere er klar til brug sammenlignet med opklappelige støtteben.

Til den nye Scania har Peter indkøbt en ny dobbelt udtrækstrailer fra Meusburger med hydraulisk styring på alle tre aksler. Traileren har en lavbygget svanahals med en højde på 120 mm, hvilket giver en totalhøjde på traileren på blot 1,4 m.

Ny 4-akslet kranbil og 3-akslet trækker til Peter Juel Kran og Specialtransport fra Odense.R 580 efter Vognmandens tanker

Den anden Scania Peter fik leveret er en skræddersyet R 580 6X4 trækker godkendt til 150 tons totalvægt. Bilen er fra fabrik specialbestilt med kort akselafstand, så den nemt kan manøvreres, hvor pladsen er trang. Den korte akselafstand har medført, at brændstoftanken er blevet kortet op og ad-blue-tanken er blevet flyttet til venstre side, så der er plads til hydraulikanlægget i højre side. Det specielle ved hydraulikanlægget er, at det er bygget med flow-begrænser for kørsel med blokvogn og kan indstilles til næsten alle slags tryg.

Flytningen af tanken medførte også, at Scania Odense var nødt til at ombygge skørterne og flytte opstigningstrinnet. Under hytten er der bygget opbevaringsskabe og mellem bagskærmene er der også monteret skabe. Derudover er bilen monteret med sværgodsskammel med løs indsats, hvilket betyder, at den kan køre med både 2” og 3,5” kongebolt.

Vognmanden har også bestemt, at bilen skulle udstyres med en coustom lygtebjælke bagpå med originale baglygter, så andre billister stadig kan se lys på bilen, når de holder stille og læser, forbredningskamera og meget, meget mere.

Kilde: Scania Danmark

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0,14 sekunder
24,947,177 Unikke besøg