Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « January 2019 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil sætte gang i en indsats mod arbejdsulykker i på transportorådet. Indsatsen kommer i forlængelse af den foreløbige opgørelse over dødsulykker i 2018, der viser, at der på området for godstransport med lastbil har været syv dødsulykker i løbet af året. Ud over dødsulykkerne har området også mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte


· S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
Fire nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden fik mandag præsenteret for muligheden for at sætte en screening af muligheden for S-tog til Helsingør i gang


· Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
VLAK-Regeringen vil som led i sit hovedstadsudspil, der blandt andet skal forbedre fremkommeligheden, sætte gang i en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Samtidig vil VLAK-Regeringen sætte gang i en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren, der er et op til én kilometer bredt og 60 kilometer langt landområde, der er udlagt til et eventuelt byggeri af en ny motorvej vest for Hovedstadsområdet fra Køge i syd og til Helsingør i nordMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

ET UNDERLIGT REGNESTYKKE !

DebatHer er ikke tale om et regnestykke,- der bygger på EKSAKT viden !

Det er længe siden,- at JEG har fulgt med i disse priser,- - -af gode grunde !

MEN,- jeg føler alligevel,- at der kan "tegnes" et klart billede !

Løndumping handler angiveligt IKKE om "fragtpriser" !


FORBRUGERNE BØR IKKE FRYGTE PRISSTIGNINGER PÅ VARERNE !

Dette indlæg er og bliver,- blot en "model". Da jeg ikke længere er bekendt med de præcise priser på transportopgaver i dagens Danmark,- skal dette tages som det,- det er,- nemlig blot en anslået opstilling,- af de forhold jeg trods alt,- kender lidt til. Målet med dette indlæg er,- at rette fokus mod et forhold,- som JEG personligt har svært ved at,- fatte logikken i. På et tidspunkt var Martin Aabak fra DASP,- ude og "true" med prisstigninger på varerne,- HVIS der skulle betales anstændige lønninger til de udenlandske chauffører.

Jeg vil ikke sætte et tal på disse "fragtpriser",- da jeg ikke kender til dem i detaljer. MEN jeg føler selv,- at jeg kender rimeligt meget til,-hvad man betaler i løn,- til udenlandske chauffører,- nemlig op til 15.000kr. i månedsløn,- som et anslået gennemsnit. Hvis vi så skal have et "modstykke" til dette,- uden helt at kende det præcise tal,- så regner jeg her med,- at dette er i omegnen af halvdelen af lønningerne til Danske chaufører. Altså en anslået forskel på 15.000kr. om måneden.

Da der ikke er tale om en "prisforskel" på ét enkelt læs,- men udelukkende på en månedsløn,- er det lidt svært at forstå påstanden om,- at en anstændig løn,- vil få priserne i butikkerne,- til at "eksplodere". Sådan løst regnet,- må vi forvente,- at en chauffør foretager noget i omegnen af i hvert fald 18-20 transporter,- hver måned,- og mange gange også endnu flere. Med et gennemsnit på 12-20 ton pr. læs, -vil en "merpris" på én krone pr. kg. betyde mindst 12.000kr. mere pr. læs. Det vil også betyde,- at med appelsiner som eksempel,- vil der være 12.000 personer,- der betaler én kr. ekstra for 1 kg. appelsiner,- og DET vil nok ikke sende mange på "fattiggården".

Her er tale om ét enkelt læs,- og med mindst 18-20 læs om måneden,- syntes der at være rigelig med "dækning" til en anstændig løn til chaufførerne. Selvfølgelig er der en del regnskabsmæssige forhold,- der nok vil betyde,- at provenuet ikke bliver høkere end ca. 4-5000 kr. pr. læs. Taler vi så om mindst 18 læs om måneden,- bliver provenuet noget der ligger i omegnen af 90.000 kr. pr. chauffør. Der BURDE således være rigeligt til,- at betale forskellen på de ca. 15.000kr. som er den mest kendte forskel på lønnen i dag.

Det ER muligt,- at mit regnestykke her,- ikke er helt korrekt. Derfor ville det nok være en fordel for den videre debat,- hvis der hos læserne var en med mere kendskab til de faktiske forhold,- der lige kunne "udfylde hullerne". Dog vil jeg fastholde,- at der er noget der tyder på,- at lavtlønnede chauffører,- nok ikke er hele forklaringen,- samt at der nok ligger et mere kompliceret forhold bagved. Det KUNNE handle om SKAT,- eller om noget helt andet,- og det BØR frem i lyset.


Så,- HVEM sidder og "skummer fløden",- og HVOR sider de ?

HVEM KAN "LØFTE SLØRET" HER ?

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0,17 sekunder
24,947,281 Unikke besøg