Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DTL - HØJERE HASTIGHED FOR LASTBILER KAN FORVENTES TIDLIGST 1. JULI 2019
NyhedDer er udsigt til, at hastighedsgrænsen for lastbiler hæves i 2019 fra 70 til 80 km i timen uden for tættere bebygget område og motortrafikveje.

Det vil dog tidligst ske fra 1. juli 2019, fremgår det af et lovforslag, der er sendt i offentlig høring. Høringsfristen udløber den 14. januar 2019.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsaftalen for 2019 indgået aftale om at hæve hastighedsgrænsen fra 70 km i timen til 80 km i timen for lastbiler uden for tættere bebygget område og på motortrafikveje for at fremme mobiliteten og sikre bedre vilkår for transporterhvervet.

DTL er positiv i udgangspunktet
DTL er ved at gennemgå lovforslaget i øjeblikket, og har foreløbig noteret sig, at den erhvervsøkonomiske gevinst ved en forhøjelse af hastighedsgrænsen vil være i omegnen af 560 mio. kr. årligt.

DTL finder det som udgangspunkt positivt, at hastighedsgrænsen for lastbiler samt lette og tunge vogntog bliver ensartet. Det fjerner den hastighedsspredning, der ellers ville forekomme mellem lastbiler og lette og tunge vogntog, som i dag alle kun må køre 70 km i timen uden for tættere bebygget område, og den øvrige trafik. En eliminering af hastighedsspredningen vil begrænse antallet af overhalinger mellem de pågældende køretøjstyper, og det er til gavn for færdselssikkerheden.

Penge til nedskiltning
Det fremgår af den politiske aftale, at man vil fastholde en hastighedsgrænse på 70 km i timen på de strækninger, hvor øget hastighed ikke er forsvarlig. Derfor er der i finanslovsaftalen afsat penge til nedskiltning på udvalgte kommunale og statslige veje. Der er i aftalen afsat 30 mio. kr. i 2019 til en pulje, hvorfra kommunerne kan søge om midler til skiltning. Der afsættes samtidig 1,5 mio. kr. i 2019 til skiltning på statsvejnettet.


Kilde: Dansk Transport og Logistik
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.