Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « January 2019 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil sætte gang i en indsats mod arbejdsulykker i på transportorådet. Indsatsen kommer i forlængelse af den foreløbige opgørelse over dødsulykker i 2018, der viser, at der på området for godstransport med lastbil har været syv dødsulykker i løbet af året. Ud over dødsulykkerne har området også mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte


· S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
Fire nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden fik mandag præsenteret for muligheden for at sætte en screening af muligheden for S-tog til Helsingør i gang


· Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
VLAK-Regeringen vil som led i sit hovedstadsudspil, der blandt andet skal forbedre fremkommeligheden, sætte gang i en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Samtidig vil VLAK-Regeringen sætte gang i en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren, der er et op til én kilometer bredt og 60 kilometer langt landområde, der er udlagt til et eventuelt byggeri af en ny motorvej vest for Hovedstadsområdet fra Køge i syd og til Helsingør i nordMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

DTL - HØJERE HASTIGHED FOR LASTBILER KAN FORVENTES TIDLIGST 1. JULI 2019

NyhedDer er udsigt til, at hastighedsgrænsen for lastbiler hæves i 2019 fra 70 til 80 km i timen uden for tættere bebygget område og motortrafikveje.

Det vil dog tidligst ske fra 1. juli 2019, fremgår det af et lovforslag, der er sendt i offentlig høring. Høringsfristen udløber den 14. januar 2019.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsaftalen for 2019 indgået aftale om at hæve hastighedsgrænsen fra 70 km i timen til 80 km i timen for lastbiler uden for tættere bebygget område og på motortrafikveje for at fremme mobiliteten og sikre bedre vilkår for transporterhvervet.

DTL er positiv i udgangspunktet
DTL er ved at gennemgå lovforslaget i øjeblikket, og har foreløbig noteret sig, at den erhvervsøkonomiske gevinst ved en forhøjelse af hastighedsgrænsen vil være i omegnen af 560 mio. kr. årligt.

DTL finder det som udgangspunkt positivt, at hastighedsgrænsen for lastbiler samt lette og tunge vogntog bliver ensartet. Det fjerner den hastighedsspredning, der ellers ville forekomme mellem lastbiler og lette og tunge vogntog, som i dag alle kun må køre 70 km i timen uden for tættere bebygget område, og den øvrige trafik. En eliminering af hastighedsspredningen vil begrænse antallet af overhalinger mellem de pågældende køretøjstyper, og det er til gavn for færdselssikkerheden.

Penge til nedskiltning
Det fremgår af den politiske aftale, at man vil fastholde en hastighedsgrænse på 70 km i timen på de strækninger, hvor øget hastighed ikke er forsvarlig. Derfor er der i finanslovsaftalen afsat penge til nedskiltning på udvalgte kommunale og statslige veje. Der er i aftalen afsat 30 mio. kr. i 2019 til en pulje, hvorfra kommunerne kan søge om midler til skiltning. Der afsættes samtidig 1,5 mio. kr. i 2019 til skiltning på statsvejnettet.


Kilde: Dansk Transport og Logistik

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0,14 sekunder
24,946,491 Unikke besøg