Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « January 2019 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil sætte gang i en indsats mod arbejdsulykker i på transportorådet. Indsatsen kommer i forlængelse af den foreløbige opgørelse over dødsulykker i 2018, der viser, at der på området for godstransport med lastbil har været syv dødsulykker i løbet af året. Ud over dødsulykkerne har området også mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte


· S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
Fire nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden fik mandag præsenteret for muligheden for at sætte en screening af muligheden for S-tog til Helsingør i gang


· Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
VLAK-Regeringen vil som led i sit hovedstadsudspil, der blandt andet skal forbedre fremkommeligheden, sætte gang i en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Samtidig vil VLAK-Regeringen sætte gang i en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren, der er et op til én kilometer bredt og 60 kilometer langt landområde, der er udlagt til et eventuelt byggeri af en ny motorvej vest for Hovedstadsområdet fra Køge i syd og til Helsingør i nordMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

DTL: Cyber- og informationssikkerhed i transportsektoren skal konkretiseres

NyhedAf Morten Lindbo, DTL.

Regeringens netop udsendte strategi for cyber- og informationssikkerhed i transportsektoren modtager anerkendelse hos DTL – Danske Vognmænd.

Men umiddelbart kan det være svært at bevare det store overblik for branchens aktører, og der skal noget mere kød på det institutionelle skelet, mener DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

- I korthed handler strategien i min optik om, at der oprettes en decentral cyber- og informationssikkerhedsenhed – kaldet DCIS – i Trafik- Bygge og Boligstyrelsen. Den skal indgå i det eksisterende generelle Center for Cybersikkerhed – kaldet CfCS – under Forsvarets Efterretningstjeneste. Samtidig skal den decentrale enhed koordinere med PET. Og det er jo godt, at man får det institutionelle og organisatoriske på plads og får signaleret, at man er villig til at bruge penge på medarbejdere, der skal bemande transportsektorens præventive indsats mod fx cyberkriminalitet. Men jeg ser først og fremmest frem til at få det store billede af, hvordan det hele spiller sammen med erhvervets aktører – og med hinanden for den sags skyld.

Altid navlestreng til transport

Erik Østergaard, der gennem flere år har været repræsenteret i Politiets Efterretningstjenestes virksomhedskontaktgruppe ser frem til, at strategien går nærmere ind i det konkrete samspil med PET og det øvrige politi, samt giver nogle bud på, hvad det helt konkret er, der fx skal fokuseres på i vejtransportdelen:

- Jeg formoder, at tingene hen ad vejen falder i hak, så vi i branchen på et tidspunkt har det forkromede overblik over hvad myndighederne egentlig ønsker af branchen, og hvad branchen kan regne med fra myndighederne. Man kan i strategien læse en del om, at intelligente trafiksystemer - ITS - og selvkørende biler er i rivende udvikling og kræver opmærksomhed, også imod anslag fra kriminelle og fremmede magter. Det er jo rigtig nok, for alt, der har med cyberspace og digital information at gøre, er sårbart. Derfor vil det være godt at få konkretiseret, om vi også fx taler flådestyringssystemer, motorstyring og faktureringssystemer.

DTL – direktøren peger endelig på, at er der noget, der hænger uløseligt sammen med transport, er det forsyningssikkerheden. Både i forhold til brændstoffer og andre drivmidler, såsom el, til brug i sektoren og i forhold til transportsektorens opgaver med at levere til tider livsnødvendige, og ofte samfundsnødvendige, varer samt bortskaffelse af miljø- og sundhedshensyn.

– Der vil altid være en navlestreng fra enhver samfundsfunktion til transportsektoren, så derfor er det vigtigt, at man i nær fremtid identificerer de konkrete, kritiske steder, hvor der skal være ekstra opmærksomhed, slutter Erik Østergaard.


Kilde: Dansk Transport og Logistik (DTL)

Læs også: Ny strategi for cyber- og informationssikkerhed

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0,17 sekunder
24,947,417 Unikke besøg