Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
"BALLADEN" OM ORGANISATIONSFRIHED ?
DebatDet handler faktisk om flere "friheder" !

Det handler også om en personlig "frihed" !

Det handler OGSÅ om frit valg af arbejdsgiver !

Det handler sandelig OGSÅ om frit valg af "kunder" !


FAKTISK HANDLER DET MERE OM FRIHED,- - - END OM "TVANG" !

En virksomhed der helt frit har valg,- at stå udenfor det jeg kalder for "LO-Paraplyen",- har samtidig OGSÅ valgt,- IKKE at være en del af "Den Danske Model",- efter min personlige mening. Derfor er hele denne "ballade" om organistionsfrihed,- "kørt helt af sporet",- når man fastholder påstanden om,- at man skal tvinges til at være medlem af 3F,- i de aktuelle eksempler,- der for tiden er til debat,- om nu også skal "en tur i retten". JEG syntes,- at man gør "problemet" større end der reelt er.

De berørte virksomheder,- står hvor de står,- netop på grund af en udpræget frihed, -som de så har gjort brug af. Præcis den samme "frihed" har de virksomheder,- der på grund af et valg,-der gør dem til en del af "LO Paraplyen",- som jeg kalder det . Således handler dette slet ikke om organisationsfrihed,- eller om tvunget medlemskab,- eller om løn og arbejdsforhold,- sådan i store træk. NEJ,- det handler mere om en helt anden frihed,- som man let og elegant,- bare ignorere,- mere eller mindre bevidst.

Lad os nu forestille os,- at de virksomheder der nu vil have "sagen" afprøvet ved retten,- går hen og får medhold ? Er dette så et udtryk for retfærdighed ? Ja det vil virksomhederne der har fået "medhold" jo nok mene. MEN,- skal andre virksomheder så OGSÅ gå "en tur i retten" og klage over,- at de nu ikke længere har "frihed" til at vælge, -HVEM de vil "betjene" og HVEM de ikke vil ? ER den ene "frihed" ikke lige så vigtig,- som den anden "frihed" ?

Med de love og regler,- som alle åbenbart "ved" så meget om,- burde man jo også vide,- at der ikke findes "tvang" under nogen former,- og heller ikke omkring "valg af kunder". Derfor kunne jeg forestille mig,- at hele denne "ballade" har fået pålagt et forkert "mål". "Målet" er jo IKKE at tvinge nogen til et medlemskab af hverken 3F eller LO,- eller nogen anden organisation,- da dette ved lov er blevet helt frit. Derimod er "målet" mere,- at man stiler efter at respektere det indbyrdes "værn" ,- der er en del af overenskomstforhandlingerne,- mellem de organisationer,- der deltager i de forhandlinger,- hvor resultatet kendes som "Den Danske Model" i daglig tale.

Derfor er det fortsat helt frivilligt,- om man organiserer sig det ene sted,- eller det andet,- eller helt undlader at være organiseret. Desuden er det også helt frivilligt,- hvor "billigt" man vil sælge sin arbejdskraft. OG,- så bør det ligeledes helt frivilligt,- HVEM man vælger at samarbejde med,- eller "betjene". Det KAN vel ikke være anderledes i dagens Danmark ?


FRIHEDEN FLYVER,- - - OG FOR TIDEN ER DET I VOLDSOM "MODVIND" !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.