Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « January 2019 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Nye initiativer skal forebygge alvorlige ulykker på transportområdet
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil sætte gang i en indsats mod arbejdsulykker i på transportorådet. Indsatsen kommer i forlængelse af den foreløbige opgørelse over dødsulykker i 2018, der viser, at der på området for godstransport med lastbil har været syv dødsulykker i løbet af året. Ud over dødsulykkerne har området også mange ulykker set i forhold til antallet af ansatte


· S-tog kan være en mulighed på sporet frem mod flere tog til tiden på Kystbanen
Fire nordsjællandske borgmestre og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden fik mandag præsenteret for muligheden for at sætte en screening af muligheden for S-tog til Helsingør i gang


· Regeringen vil undersøge vejen frem for en ny motorvej i Hovedstadsområdet
VLAK-Regeringen vil som led i sit hovedstadsudspil, der blandt andet skal forbedre fremkommeligheden, sætte gang i en forundersøgelse af en ny motorvej i den sydlige Ring 5-korridor fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Samtidig vil VLAK-Regeringen sætte gang i en planlægningsundersøgelse i den nordlige del af Ring 5 med det formål at forbedre beslutningsgrundlaget for eventuelle indsnævringer i korridoren, der er et op til én kilometer bredt og 60 kilometer langt landområde, der er udlagt til et eventuelt byggeri af en ny motorvej vest for Hovedstadsområdet fra Køge i syd og til Helsingør i nordMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

"BALLADEN" OM ORGANISATIONSFRIHED ?

DebatDet handler faktisk om flere "friheder" !

Det handler også om en personlig "frihed" !

Det handler OGSÅ om frit valg af arbejdsgiver !

Det handler sandelig OGSÅ om frit valg af "kunder" !


FAKTISK HANDLER DET MERE OM FRIHED,- - - END OM "TVANG" !

En virksomhed der helt frit har valg,- at stå udenfor det jeg kalder for "LO-Paraplyen",- har samtidig OGSÅ valgt,- IKKE at være en del af "Den Danske Model",- efter min personlige mening. Derfor er hele denne "ballade" om organistionsfrihed,- "kørt helt af sporet",- når man fastholder påstanden om,- at man skal tvinges til at være medlem af 3F,- i de aktuelle eksempler,- der for tiden er til debat,- om nu også skal "en tur i retten". JEG syntes,- at man gør "problemet" større end der reelt er.

De berørte virksomheder,- står hvor de står,- netop på grund af en udpræget frihed, -som de så har gjort brug af. Præcis den samme "frihed" har de virksomheder,- der på grund af et valg,-der gør dem til en del af "LO Paraplyen",- som jeg kalder det . Således handler dette slet ikke om organisationsfrihed,- eller om tvunget medlemskab,- eller om løn og arbejdsforhold,- sådan i store træk. NEJ,- det handler mere om en helt anden frihed,- som man let og elegant,- bare ignorere,- mere eller mindre bevidst.

Lad os nu forestille os,- at de virksomheder der nu vil have "sagen" afprøvet ved retten,- går hen og får medhold ? Er dette så et udtryk for retfærdighed ? Ja det vil virksomhederne der har fået "medhold" jo nok mene. MEN,- skal andre virksomheder så OGSÅ gå "en tur i retten" og klage over,- at de nu ikke længere har "frihed" til at vælge, -HVEM de vil "betjene" og HVEM de ikke vil ? ER den ene "frihed" ikke lige så vigtig,- som den anden "frihed" ?

Med de love og regler,- som alle åbenbart "ved" så meget om,- burde man jo også vide,- at der ikke findes "tvang" under nogen former,- og heller ikke omkring "valg af kunder". Derfor kunne jeg forestille mig,- at hele denne "ballade" har fået pålagt et forkert "mål". "Målet" er jo IKKE at tvinge nogen til et medlemskab af hverken 3F eller LO,- eller nogen anden organisation,- da dette ved lov er blevet helt frit. Derimod er "målet" mere,- at man stiler efter at respektere det indbyrdes "værn" ,- der er en del af overenskomstforhandlingerne,- mellem de organisationer,- der deltager i de forhandlinger,- hvor resultatet kendes som "Den Danske Model" i daglig tale.

Derfor er det fortsat helt frivilligt,- om man organiserer sig det ene sted,- eller det andet,- eller helt undlader at være organiseret. Desuden er det også helt frivilligt,- hvor "billigt" man vil sælge sin arbejdskraft. OG,- så bør det ligeledes helt frivilligt,- HVEM man vælger at samarbejde med,- eller "betjene". Det KAN vel ikke være anderledes i dagens Danmark ?


FRIHEDEN FLYVER,- - - OG FOR TIDEN ER DET I VOLDSOM "MODVIND" !

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0,13 sekunder
24,947,378 Unikke besøg