Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Alstom leverer det sidste tog til Skånetrafikken
TogAlstom har nu fremgangsrigt leveret det sidste af de 30 yderligere regionale tog som blev bestilt af Skånetrafikken i begyndelsen af 2015. Skånetrafikkens flåde af Coradia Nordic-tog, mere kende som Pågatoget, udgør nu de 99 køretøjer.

- Med denne levering bekræfter Alstom sin position som Sveriges ledende leverandør af regionale tog. Coradia Nordic- toget har vist sig at være pålidelig og sikker og Skånetrafikken er nu en af de største køretøjs ejere i landet i en fortsat voksende region. Vi er meget glade for at have været deres betroede partner på denne rejse, siger, säger Rob Whyte, VD Alstom Norden.

- Vi er glade for et godt samarbejde med Alstom som køretøjsleverandører af de nye Pågatoge. Vi har nu 99 Pågatoge og er velrustede i mødet med nye kunder og en udvidelse af Pågatogstrafikken, siger Linda Westman, forretningschef, Skånetrafiken.

At køre kollektivt med tog giver et væsentligt mindre miljøaftryk. En rejse mellem Malmø og Helsingborg med Skånetrafikken i stedet for at køre med bil, giver 10 gange mindre koldioxidudslip. Man spare forholdsvis ca 8,5 kg koldioxid per rejse[1].

De Coradia Nordic-tog, som nu leveres til Skånetrafikken består af 4 vogne, er 74 meter lange og har en kapacitet op til 510 passagere. Togene kommer til at køre med en maximal hastighet på 160 km/t. Coradia toget kendetegnes af sikkerhed og ydeevne. Togene er bygget på Alstoms anlæg i Salzgitter i Tyskland.

Siden 2002 er mere end 270 regionale Coradia tog solgt i Sverige, inklusiv SL, Norrtåg, Västtrafik och Östgötatrafiken. Totalt er der solgt mere end 3000 regional tog i Europa og de anvendes i øjeblikket i Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Spanien, Sverige og Storbritanien.


[1] Afstanden mellem Malmø og Helsingborg er 65 km. Udslipningen fra en gennemsnitlig rejse mellem Malmø og Helsingborg med bil udgør 9500 gram koldioxid, mens en rejse med Skånetrafikken kun slipper 910 gram koldioxid ud (antallet af km som kunden transporteres med i kollektivtrafikken, hvilket indebærer antal rejser multipliceret med den gennemsnitlige rejselængde for den respektive rejsemål) En gennemsnitlig bil i Sverige slipper 146 gram/personkilometer ud (Tallet er baseret på Svenske Transportstyrelsens beregninger). Kilde Skånetrafikkens Sustainability Report 2017.

Kilde: Alstom - Se foto her.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.