Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDM - Upræcise p-apps kan koste en p-afgift
NyhedPopulære parkeringsapps har ofte svært ved at finde ud af, hvor bilen er parkeret. Det viser en test, FDM har lavet. Man risikerer en p-afgift, hvis man ikke er opmærksom, advarer FDM.

Selvom p-apps på mobilen har gjort det nemmere at parkere, skal man ikke stole blindt på teknikken. Flere af de populære p-apps har det nemlig med at miste stedsansen. Det viser en test, FDM har lavet af seks p-apps i København.

Ved hjælp af en smartphones GPS-funktion bør p-appsene ellers kunne fastslå bilens position indenfor få meter, og dermed hvor og til hvilken takst bilen parkerer. Men som FDMs test viser, er det langtfra altid tilfældet.

Af de seks p-apps har flere af dem svært ved at angive en korrekt position. Også selvom de faktisk foreslår en. Ved en af testparkeringerne havde én p-app slet ikke strækningen markeret, mens en anden ikke virkede, da der var tale om en kommunal p-plads. Et andet sted var det kun én app, der var præcis nok, mens en anden ikke kunne skelne mellem, private og offentlige p-områder.

”Det er problematisk, når en app ikke rammer, præcis hvor man har stillet bilen, eller endnu værre ikke har tegnet betalingsområdet korrekt på kortet. Så risikerer man at betale for at parkere på den forkerte plads, og dermed er der risiko for at få en p-afgift på den plads, hvor man rent faktisk har parkeret,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Selvom en p-app selv angiver, hvor den mener, man befinder sig, er det brugerens eget ansvar at sikre sig, at det også er korrekt. Juridisk er der som udgangspunkt nemlig ikke noget at gøre, hvis man får en p-afgift som følge af upræcis GPS-position. Kun to af testens seks p-apps advarer brugeren, hvis GPS’en er upræcis.

”Problematikken med p-afgifter som følge af upræcise p-apps er desværre velkendt hos FDM. At mange faktisk har betalt for deres parkering, blot på et forkert sted, gør ikke en p-afgift mindre ærgerlig. Tværtimod. Juridisk set har man ikke betalt for sin parkering. Derfor er vores råd også, at man altid bør sikre sig, at bilens faktisk også holder der, hvor p-appen mener, bilen holder,” siger Dennis Lange.


Kilde: FDM
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.