Chaufførnyt
Veterantog for børn
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
TUR.dk - Udklækkede unge buschauffører
NyhedUCplus uddanner løbende nye buschauffører og for nylig modtog lærlingen Rasmus sit svendebrev for erhvervsuddannelsen som buschauffør i kollektiv trafik.

25-årige Rasmus Meisner er ambassadør for transportuddannelserne, hvor han lægger billeder og fortællinger fra sin dagligdag som buslærling hos Arriva på de sociale medier. Ambassadørprojektet er støttet af DI, DE og 3F og skal få flere unge til at vælge en transportuddannelse – bl.a. en uddannelse som buschauffør.


Øverst fra venstre: Mustafa Simsir, Rasmus Meisner, Zoritsa Spasova, Ane Plambeck Witt, Laura Poulsen, Nicklas Offenberg.
Nederst fra venstre: Hamze Adan, Emil Dybdal Stampe, Patrick Svarer, Mike Knudstrup, Nicklas Lenler. Foto: TUR.dk


Unge bag rattet
For nylig færdiggjorde Rasmus sin uddannelse til buschauffør i kollektiv trafik hos UCplus i Skovlunde. Dermed kunne han og ti andre unge lærlinge afslutte 1,5 års uddannelse og modtage deres svendebreve. De nye unge bag rattet er med til at trække aldersgennemsnittet ned.

- Jeg ved godt, at der ikke er særlig mange unge, der overvejer eller vælger at blive buschauffør. Det er ærgerligt, så derfor er jeg glad for at kunne være med til at sætte et ungt ansigt på jobbet som buschauffør, så flere unge måske kan få øjnene op for, at det er en uddannelse for dem, sagde Rasmus Meisner efter at have bestået sin svendeprøve.

Uddannelse er et godt kort
Uddannelsescenter for kollektiv trafik, UCplus, oplever, at unge erhvervsuddannede buschauffører er meget eftertragtede i busselskaberne. Uddannelseschef Vibe Kittelmann understregede i sin tale til de unge nyuddannede chauffører, at det er en god uddannelse at have i hånden:

- I kommer ind i en branche, hvor det ikke er usædvanligt at have 30 og 40-års jubilæum. Der er så mange muligheder, når man er udlært buschauffør. For eksempel kan man blive driftsleder, kørselsdisponent, administrativ eller planlæggende medarbejder i busbranchen, lød det fra uddannelseschef Vibe Kittelman i talen.

Rasmus er en af fem ambassadører for transportuddannelserne, hvor også uddannelserne til godschauffør og lageroperatør er repræsenteret.

Læs mere om Rasmus og de andre ambassadører for transportuddannelserne

Kilde: TUR.dk
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.