Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Fødevarestyrelsen afliver hvert år svin, som ikke er egnede til transport
Nyhed6000 af de cirka ni mio. svin, som danske landmænd sidste år sendte til landets samlesteder, inden de skulle eksporteres ud af landet, var ikke transportegnede. Derfor blev de aflivet.

Alle svin i Danmark, der ankommer til et samlested, bliver kontrolleret af Fødevarestyrelsens dyrlæger. I 2017 var det samlede tal over 9 mio. svin. Fødevarestyrelsens dyrlæger tager svin med fx skader eller andre lidelser fra, og typisk bliver dyrene herefter aflivet af samlestedet. Dermed bliver syge dyr skånet for transport ud af Danmark.

I 2018 skete det for mere end 6.000 svin. Dermed var det 0,09 procent af grisene, som blev aflivet på samlestederne.

Tal fra de senere år viser, at Fødevarestyrelsen kun i få tilfælde indgav eksempelvis politianmeldelse af landmænd, transportører og chauffører for at transportere svin, som ikke er egnede til det. Ikke alle svin, der ikke er egnede til transport, skal imidlertid udløse en sanktion. Hvis en gris fx har fået et vrid i benet under turen til samlestedet, skal det ikke give en sanktion, men grisen er ikke egnet til videre transport pga. skaden.

'Når reglerne ikke overholdes, så skal vi sanktionere. Det siger sig selv. Det allervigtigste er dog, at forhindre unødig lidelse og ulempe for dyrene. Her er aflivning desværre nogle gange nødvendigt,' siger direktør i Fødevarestyrelsen, Esben Egede Rasmussen.

Han understreger, at Fødevarestyrelsen ikke ved i hvor stor eller lille en del af sagerne, der skulle have været sanktioneret. I mange af sagerne vil der være tale om svin, som har pådraget sig mindre skader under turen til samlestedet og bliver aflivet, fordi samlestedet ikke har plads til dem. Sådanne tilfælde skal ikke medføre en sanktion.

Før jul indgik regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om at styrke kontrollen med grisetransporter. Aftalen sikrer, at dyrlægerne får mere tid til at syne grisene. Dermed sikres dyrlægerne bedre vilkår til at finde de ikke-transportegnede dyr og til at give en sanktion, hvor det er påkrævet.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.