Chaufførnyt
Veterantog for børn
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Debatten om is på p-trailere raser videre: Vognmanden har ansvaret
NyhedDet danske vejr er lunefuldt. Det kan være regn, som afløses af nattefrost, som vi oplever det i denne tid. Straks raser debatten omkring flyvende is fra p-traileres tag. Nu skal man være varsom med at kloge sig, så skal vi ikke prøve med logisk tænkning, lyder det fra kontorleder Jens Groot, FDL, der mener, at debatten kører en smule skævt og ikke altid rammer plet.


Hvilke p-trailere samler mest vand på taget, fortsætter Jens Groot. Er det dem, som har været i drift dagen igennem, og holder ind på en af vejdirektoraters restpladser for det natlige hvil. Eller er det dem, der har stået stille på terminalen i længere tid, og måske bare er blevet flyttet ind i slusen for oplæsning, for derefter at blive sat tilbage i rækken til senere afhentning?


Når man gennemgår snebroer.dk, er der ikke mange terminal-lagre, som tilbyder den service. Er det fordi de ingen har? Eller er det fordi, de ikke ønsker at servicere andre end egne transporter? Vi ved alle, at der er omkostninger ved at stille en sne bro til offentlig rådighed. Men efter som det vel ikke en statslig opgave at stille snebroer til offentlig rådighed, er der kun et sted at placere ansvaret.


Det er vognmandens opgave at sørge for, at de lastbiler, han har ansvaret for, også kan følge lovgivningen. Også selv om det er træls, og koster tid og penge. Kan eventuel is på taget af en p-trailer ikke fjernes på forsvarlig vis, må transporten stoppe, og vente på det bliver tøvejr. Håndvasken er frosset, så den kan ikke bruges, slutter Jens Groot.


Snevejr fra i eftermiddag
Meteorologerne lover/forudser snevejr, de kommende dage. Der antydes, et sted mellem minimum fem og op til 25 cm sne mellem i eftermiddag og mandag morgen. Sne, afhængig af landsdelene. DMI venter en weekend med både sne, slud og isslag. Formentlig falder den største omgang sne søndag.


Men allerede i dag, over middag, må danskerne forberede sig på sne. Der kommer en front ind fra Nordsøen, som giver sne. Det starter over middag i Vestjylland og arbejder sig langsomt mod øst. Snevejret bevæger sig, i løbet af aftenen, ind over Sjælland, og hen mod midnat når det til Bornholm.


DMI forventer blot to til fem centimeter sne fredag. Men da det er løs frostsne de fleste steder, kan der lokalt komme snefygning med frisk vind fra sydøst. I den sydvestlige del af landet drejer vinden mod vest sent i aften og i nat. Det vil få temperaturen til at stige op til fem graders varme. Der kan også komme regn og, der er risiko for isslag nogle steder.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.