Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Transportministeren forsvarer Post Nord-dumping: Er moral nu en by i Rusland?
NyhedDet er helt ude i hampen, at transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance har erklæret sig tilfreds med svaret fra Post Nords logistiks ledelse om, at alle i PostNord er ansat på danske vilkår. Det rejser spørgsmål om, hvorvidt Ole Birk Olesen overhovedet har sat sig ind i tingene, og desuden om Post Nords etiske regelsæt er så flosset, at Post Nords daglige ledelse ikke kan gennemskue tingene. Eller om Post Nords svar skal dække over anvendelsen af billig udenlandsk arbejdskraft.


For det er en sandhed med modifikationer, når Post Nord Logistik frejdigt erklærer, at alle ansatte er ansat efter danske vilkår. For der er næppe ret mange, som tror på, at alle de udlændinge, som sidder bag rattet af de indlejede vognmænd, er aflønnet efter gældende danske overenskomster. Derfor er det nærliggende at antage, at PostNord Logistiks ledelse, med fuldt overlæg, manipulerer med kendsgerningerne, fordi PostNord er impliceret i social dumping, som mere seriøse søger at bekæmpe.


Det er simpelt hen grotesk, at transport ikke dykker ned i substansen, i stedet for blindt at stole på PostNord Logistiks udtalelser, som lugter langt væk. Det fastslår FDL´s kontorleder, Jens Groot, og fortsætter: Det burde være indlysende, at transportministeren havde sat sig bedre ind i forholdene, og bedt PostNord Logistik fremlægge en soleklar dokumentation for, at også de udenlandske chauffører, får løn efter danske overenskomster, så alle, uanset nationalitet, arbejder under samme regelsæt.Det er beskæmmende, når PostNord rider med på speditørbølgen, hvor en stor grad af ugennemsigtighed fremmer resultatet økonomisk. Hvis PostNord Logistik mener at have rent mel i posen, hvorfor fremlægger PostNord Logistik ikke besparelserne på brugen af udenlandsk chauffør arbejdskraft. Det er beskæmmende, at PostNord Logistik, ifølge Arbejdsretten, ikke foretager sig noget ulovligt, men etisk er man ude på et skråplan, understreger Jens Groot.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.