Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Få styr på januar-lønnen og undgå restskat
NyhedDen nye Skattestyrelse havde i november forskudsopgørelsen for 2019 klar for 5,1 millioner borgere. Konsekvenserne af forskudsopgørelsen bliver klar for de fleste, når deres løn for januar i disse dage bliver udbetalt. Forkerte tal på forskudsopgørelsen kan betyde en forskel på flere tusinde kroner i lønudbetalingen og resultere i en restskat. Husk derfor at tjekke oplysninger på skat.dk


Forskudsopgørelsen lå klar til 5,1 millioner borgere den 13. november 2018. Mange har allerede tjekket, om tallene stemmer og dermed sikret sig mod en uventet restskat. Andre oplever først, når deres løn for januar bliver udbetalt, at de ikke får det samme udbetalt som i december. Det fik sidste år knap 11.000 borgere til at ringe til Skattestyrelsen i ugen omkring udbetaling af januar-lønnen.

- Der er mange, der ringer, som ikke kan forstå, hvorfor januar-lønnen ser anderledes ud end den løn, de fik udbetalt i december. Vores vigtigste råd er, at man tjekker, om oplysningerne i forskudsopgørelsen er korrekte. Det er især en god ide at tjekke oplysningerne, hvis der er sket ændringer i ens liv, siger Lotte Dige Toft, der er kontorchef i Skattestyrelsen.

Forskudsopgørelsen er Skattestyrelsens forventninger til ens indtægter for det kommende år, og hvad man skal betale i skat. Skattekortet er en del af forskudsopgørelsen og bruges af arbejdsgiverne til at beregne skatten på lønsedlen. Hvis tallene i forskudsopgørelsen er forkerte, kan man risikere at betale for lidt i skat i løbet af året. For lidt i skat i løbet af året betyder, at man får en restskat på årsopgørelsen i marts året efter.

- Vi modtager en lang række oplysninger automatisk, men vi har ikke nødvendigvis alle oplysninger, når vi laver forskudsopgørelsen. Derfor er det især vigtigt at tjekke oplysningerne - særligt, hvis der er sket væsentlige ændringer i ens liv. Hvis man fx er flyttet, kan det betyde et ændret kørselsfradrag og ændret fradrag for renteudgifter, forklarer Lotte Dige Toft.

Væsentlige ændringer i ens liv, som kan betyde ændringer i forskudsopgørelse kan f.eks. være:
•Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
•Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder
•Ny vej til arbejde, så kørselsfradrag ændres
•Ny udlejning af bolig
•Nyt firma
•Skilsmisse
•Pension

Hvor Skattestyrelsen sidste år besvarede knap 11.000 telefonopkald om forskudsopgørelsen i uge 5, så bliver der i øvrige uger besvaret omkring 6.000 opkald om forskudsopgørelsen.

Læs mere på skat.dk/forskud

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.