Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
MOVIA - Fordoblet stikprøveindsats af overenskomster i flextrafik
NyhedMovia opretholder skærpet kontrol med løn- og arbejdsvilkår hos de private operatører, der kører flextrafik. Trafikselskabet havde derfor i 2018 fordoblet stikprøveindsatsen i tæt samarbejde med et kontrolpanel med deltagelse af arbejdsgiverorganisationer og fagforeninger. Den skærpede kontrol fortsætter i 2019.

Movia er optaget af at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår for medarbejderne i de mange flextrafik-kontrakter, som Movia indgår med private operatører. Trafikselskabet nedsatte derfor i 2017 efter aftale med arbejdsmarkedets parter et kontrolpanel, der vurderer stikprøver og rådgiver Movia i forbindelse med løn- og arbejdsvilkår hos de private operatører, som kører flextrafik på kontrakt med trafikselskabet.

Kontrolpanelet har i 2018 vurderet i alt 20 stikprøver og rådgivet Movia, der har ansvaret for opfølgningen over for operatøren.

Resultatet af de 20 stikprøver og kontrolpanelets arbejde er, at Movia har konkluderet, at fem ud af de 20 udvalgte operatører havde orden i forholdene, og sagerne blev lukket med det samme. Syv operatører ud af de 20 har efter kontrollen og dialogen med Movia rettet op på forholdene, og Movia har konkluderet, at disse sager er lukket.

Seks operatører ud af de 20 har udfærdiget egne overenskomster. Movia vurderer på baggrund af kontrolpanelets meldinger, at disse overenskomster ikke lever op til vilkårene i Movias nye kontrakter, der gælder fra 1. oktober 2018. Movia har derfor besluttet, at disse seks operatører vil indgå i en opfølgende kontrol der gennemføres i 2019.

En ud af de 20 operatør har ad to omgange forsøgt at rette op på sine kontrakter. Men vurderingen fra kontrolpanelet er, at der fortsat er problemer med efterlevelsen af kravene. Derfor har Movia oversendt oplysninger om operatørens forhold til vurdering til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som pt. behandler sagen.

Endelig har en operatør i forbindelse med stikprøvekontrollen meddelt Movia, at han ikke følger nogen overenskomst. Movia har ligeledes oversendt oplysninger om denne operatør til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, og denne sag er under behandling i styrelsen.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet i kontrolpanelet. Movia er optaget af at operatører, der kører på kontrakt med trafikselskabet, har løn- og arbejdsvilkår, der lever op til alle de krav vi stiller. Vi har derfor også valgt, at vi i vores nye udbud fra sidste år ligestiller konkurrencen på markedet, så alle operatører, der har kontrakt om flextrafikkørsel med Movia, skal leve op til de krav, der er i lovgivningen til nye tilladelser”, siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Movia foretog i 2018 20 stikprøver hos små og mellemstore operatører. Der planlægges også 2019 gennemført 20 stikprøver. Ud over de 20 ordinære stikprøvekontroller næste år udfører Movia syv opfølgende stikprøvekontroller, hvoraf den ene vedrører opfølgning på en kontrol udført i 2017.

Fakta om kontrol af flextrafik
•Flextrafik udbydes af Movia til private operatører.
•Kørsel af Flextrafik for Movia kan kun udføres, hvis operatøren har en tilladelse til erhvervsmæssig persontransport. Tilladelser til erhvervsmæssig persontransport udstedes af Færdselsstyrelsen, som er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
•Movias bestyrelse besluttede i december 2016 at indføre skærpet kontrol med løn- og ansættelsesvilkår i Movias flextrafik ved nedsættelse af et kontrolpanel med deltagelse af arbejdsmarkedets parter.
•Efter aftale med arbejdsmarkedets parter deltager ATAX, Dansk Industri, Kristelig Arbejdsgiverforening, KRIFA, Det Faglige Hus og 3F i Movias kontrolpanel.
•I 2017 udførte Movia 10 stikprøvekontroller.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.