Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Aarhus havn - Flere tons og flest TEU
HavnHvor meget fylder 173.071 tons gods? På havnen? I lastbiler? I containere? Ingen ved det vel nøjagtigt. Til gengæld er det præcist den mængde gods, der udgjorde Aarhus Havns stigning i godsomsætningen i 2018.

Stigningen svarer til godt 2 pct., og den samlede godsomsætning landede således på 8.801.234 tons.

Omsætningen af containere udgør en delmængde af den samlede godsomsætning. I 2017 blev der sat Danmarksrekord på Danmarks største containerhavn med 511.424 containere. I 2018 slog Aarhus Havn sin egen Danmarksrekord, idet 540.363 containere (TEU) blev løftet over kaj. Det svarer til en stigning på ca. 6 pct. – og mere end en container hvert eneste minut hele året.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen synes i al beskedenhed, at det er imponerede med en samlet vækst i antallet af containere på mere end 20 pct. på bare 2 år.

”Vi har jo konkurrenter i både nord og syd. Og vi følger naturligvis både dem og de internationale handelstal med stor opmærksomhed. Jeg er overbevist om, at flere og flere har fået øje på Aarhus havns gode beliggenhed, og det sammenholdt med, at vores operatører er blandt de bedste i verden til containerservice – det giver en unik forretningsmodel,” siger Jakob Flyvbjerg Christensen.

Han er også ganske godt tilfreds med en stigning på 2 pct. i den samlede godsomsætning. Nogle forretningsområder vil altid være presset i perioder – og i flere år har den mineralske olie været et udfordrende område – også i Aarhus.

”Men vi henter den tabte olie på andre forretningsområder – godt og vel. Vi er specialiserede på Aarhus Havn, men ikke mere end, at vi stadig har mange varer i sortimentet – og den bredde hjælper os også i år,” fastslår havnedirektøren.


Kilde: Aarhus Havn
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.