Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Politi - Store bøder for snyd med miljøbegrænsende udstyr
NyhedI dagene fra mandag den 28. januar til onsdag den 30. januar 2019, afholdt Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i samarbejde med landets tre tungvognscentre en målrettet kontrol rettet mod Miljø og Takograf manipulationi området omkring Rødbyhavn.

Ved den tre dage lange kontrol, som var rettet mod snyd med miljøbegrænsende udstyr og udstyr, der anvendes til at manipulere takografer, blev 122 tunge køretøjer bragt til standsning og kontrolleret. To køretøjer havde manipuleret med takografen, således denne ikke registrerede køretid, hvorved de kunne køre uafbrudt uden pauser. To køretøjer havde manipuleret med takografens registreringer, således data fra takografen ikke var valide. Det ene af disse køretøjer havde ligeledes fået foretaget indgreb i køretøjets miljøbegrænsede udstyr, der bevirkede at køretøjet udledte flere Nox partikler end det tilladte, og dermed forurenede luften betydeligt.

”Manipulation med takografer i tunge køretøjer udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden, kon-kurrencen mellem transportaktører og ikke mindst for chaufførernes arbejdsvilkår. En chauffør kan ved at manipulere takografen få mulighed for at forlænge den tilladte køretid, hvilket udgør en alvorlig risiko for trafiksikkerheden. Det er derfor af stor betydning, at disse aktører, der anvender denne form for snyd idømmes strenge straffe i form af frakendelse af kørekort og meget store bøder”, udtaler Konsulent Peter Steen Clausen fra Rigspolitiets Nationale Færdsels Center”

Ved kontrollen blev der ligeledes registreret overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne, reglerne om indretning og udstyr m.v. Samlet set blev der på de tre dage udskrevet bøder til chauffører og virksomheder på mere end 100.000 kr. og beslaglagt et køretøj på grund af manglende sikker-hedsstillelse for den udskrevne bøde.

Rigspolitiet og landets tungvognscentre fortsætter løbende i 2019 med kontroller rettet mod tunge køretøjer.

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.