Chaufførnyt
Veterantog for børn
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Pakkepost-firmaer smider milliongæld af på staten. FDL KRÆVER SKÆRPET KONTROL
NyhedFolk med kendskab til godskørsel og pakkepost har længe vidst, at der er dårlig økonomi, som er resulteret i mange fyringer af såkaldte hjælpevognmænd og chauffører. Det et bekræftet gennem en undersøgelse, at især vognmænd, der har kørt for det amerikanske transportkoncern FedEx, som har specialiseret sig i kurer- og pakkepostudbringer, har haft så dårlig en økonomi, at de små firmaer blev lukket. De ansatte blev flyttet over i et andet firma – og fortsatte med at køre for FedEx, mens de samtidig havde en tocifret gæld til skat og moms.


De tal, der nu er afsløret, bekræfter i høj grad FDL´s berettige krav om en betydelig skærpelse af kontrollen med pakkepost-transportørerne, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Det er horribelt, at man bare kan læsse sin gæld over på staten og fortsætte i et nyt firma, som om intet var hændt. Hvis beløbet på over 35 millioner kr., som kurator oplyser, er korrekt, opfordrer vi de ansvarlige ministre og folketingets rets- og transportudvalg og embedsmænd til at træde i karakter. Det er en skandale, en udbredt svindel ikke for længst er stoppet.


Samtidig belyser det, at den kommende nye danske varebilslov er et dårligt politisk håndværk. Det ligner lobbyarbejde, og er et udvandet, mangelfuldt stykke arbejde som aldrig burde havde været offentliggjort. Holdes det makværk så op mod selskabstømmernes liflige floreren, og SKAT´s totalt manglende evne til inkassoarbejde, er det forståeligt nok, at milliarderne fosser ud af skatte kassen. Det var jo ikke uden grund at transporterhvervet ønske lovgivning, også til varebiler under 3500 kg. som i mange år har været total uden kontrol.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.