Chaufførnyt
Veterantog for børn
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
LAD OS ENDELIG FÅ DET OPGØR !
DebatDet skal blive rart,- -at få luften renset,- -én gang for alle !

Samtidig vil det fortælle nogle sandheder,- mange ikke tænker så meget over !

"Jura" er en ret kompliceret størrelse,- for "almindelige mennesker" !

"Skjulte dagsordener" vil komme frem i lyset,- -efter et retsligt opgør !


INGEN SYNTES AT "GØRE NOGET ULOVLIGT" ?

Vi vil have fuld beskyttelse af vores medlemmer, der jo har forpligtet sig til at overholde vores overenskomst. De skal være beskyttet mod konflikt på lige fod med arbejdsgivere,- der har tegnet en overenskomst med et LO forbund,- udtaler ITD. Således er der opstået et nyt spørgsmål,- som nok bare gør hele dette vanvid,- endnu mere forvirrende. Pludselig er det ikke 3F,- der er den store synder,- men derimod LO ?

Således skal man "en tur i retten",- så man kan få lov til at tvinge ITD´s medlemmer til,- at overholde ITD´s overenskomst ? Jamen herre gud da,- det kan man da bare fortsætte med at tvinge dem til,- UDEN at man har behov for at få lov til det,- ved en retssag. Påberåber ITD ikke,- at der er organisationsfrihed i Danmark ? Har medlemmerne hos ITD ikke selv valgt at være medlem,- netop hos ITD ?

Jeg vil nu sige et rungende NEJ,- til organisationen ITD,- for hele balladen handler nemlig IKKE om frihed til at organisere sig. Derimod handler det om præcis DET man fra ITD slår ned på,- nemlig retten til at overholde de aftaler,- man har skrevet under på. Her er det ikke særligt svært for medlemmerne hos ITD,- da der jo blot er én enkelt "anden part",- nemlig KRIFA. Hos "fjenden" som man raser over,- er der ret mange organisationer involveret,- som følge af de traditionelle overenskomstforhandlinger,- mellem parterne på arbejdsmarkedet . Disse mange parter,- har desuden en aftale om indbyrdes værn,- af de meget omfattende aftaler man har underskrevet.

Der er ingen af de "mange parter" der har tvungen medlemskab,- da man i Danmark jo slet ikke behøver at være organiseret overhovedet. Dog er der krav om,- at man alligevel skal følge aftalerne på arbejdsmarkedet,- hvilket er DET man indbyrdes værner om,- -af hensyn til fair konkurrence på lige vilkår. Derfor er det vel naturligt,- og sandelig ikke ulovligt,- at en arbejdsgiver,- der som én af parterne i den omfattende aftale,- fravælger at samarbejde med arbejdsgivere,- der frivilligt har indgået aftaler "til anden side",- og dermed udviser unfair konkurrence på vilkår der ikke er lige. Det må jo være den pågældende arbejdsgivers ret,-selv at vælge samarbejdspartner.

Derfor handler dette ikke om,- hvor de involverede lønmodtagere er organiseret,- men udelukkende om en arbejdsgivers valg af,- hvem han/ hun vil samarbejde med. Det er således mere et spørgsmål om,- hvorvidt det
er til gavn for arbejdsmarkedet med flere overenskomster,-for samme fagområde,- - eller i hvert fald overenskomster,- med indbyggede besparelser,- der skævvrider konkurrencen,- og vilkårene. Her vil en retssag nok være meget belærende,- og slå fast,- om jura er noget man kan forholde sig til,- som noget retfærdigt og upartisk for menigmand.

Hvis vi igen henholder os til "NORTRA-dommen",- så har den resulteret i,- at man har fået en præcis beskrivelse af,- hvad en overenskomst skal opfylde,- for lovligt at kunne betegnes som en sådan. Den SKAL være både "kollektiv" og "landsdækkende",- ganske enkelt. Da der stort set er tale om en "tvist" omkring overenskomsterne fra 3F og fra KRIFA,- må man forholde sig til,- om disse opfylder disse krav. Derfor vil den kommende retssag nok kun slå fast,- at man ikke nødvendigvis har ret,- - blot fordi man råber højest.

Et lille "tips" vil være,- at man lige kigger lidt på,- HVEM der er medlem hos ITD,- og hvordan disse medlemmer driver virksomhed i det daglige. DET vil være "et vink med en vognstang",- der fortæller lidt om,- HVAD det er,- der foregår ude i "den virkelige verden". Retssagen vil ikke ændre på,- at der i Danmark er organisationsfrihed,- men forhåbentlig slå fast,- at man som arbejdsgiver,- har frihed til at vælge HVEM man ønsker at have et samarbejde med. Desuden har der i denne vanvittige sag,- endnu ikke været noget krav fremme om,- at nogen skal melde sig ind i et LO-forbund.MAN BRUGER JO IKKE "HÅNDBOLDREGLER" NÅR MAN SPILLER EN "FODBOLDKAMP" !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.