Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Dårligt fysisk arbejdsmiljø øger problemerne: Ender ofte i stort psykisk pres
NyhedI betragtning af, at der årligt sker omkring arbejdsulykker, som i gennemsnit koster 4-6 medarbejdere livet, alene i transportsektoren, er der i høj grad grund til at være mere opmærksom på det fysiske arbejdsmiljø. Her tænkes ikke mindst på, at de fysiske ulykker resulterer i et dårligt arbejdsmiljø med stress og sygdom, som ofte ender i et psykisk dårligt miljø. Pressede tidsrammer, hvor varen helst skal være fremme, inden den er læsset, og pressede priser, får nogle til at være mindre opmærksomme, og det til trods for, at ca. en tredjedel af de 750 ulykker er så alvorlige, at de ramte har været sygemeldt i tre, eller endnu flere, uger.


Vejgodstransport er, med andre ord, et af de områder, hvor der er størst risiko for arbejdsulykker. Langt de fleste ulykker sker ved af- og pålæsning af gods ude hos kunderne, industrivirksomheder, butikker, døgnbokse, byggepladser, havne m.v. Derfor skal aktionerne mere målrettes mod disse steder. Det store spørgsmål er så, hvad den enkelte selv kan gøre for at undgå arbejdsulykker, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Den enkelte chauffør/lagerarbejder skal først og fremmest tænke på sig selv. Det er måske ikke altid lige nemt, og da slet ikke i en tid, hvor selv mindre protester kan medføre fyring, hvorefter en lavtlønnet udlænding overtager jobbet.


- fakta om forebyggelse
Der er især fem områder, hvor der, ifølge Videncenter for Arbejdsmiljø, faktisk kan forebygges betydeligt bedre, end tilfældet hidtil har været med hensyn til læsning eller aflæsning:

• Bæring af genstande og færden på ujævnt eller glat underlag med fare for at snuble, f.eks. på grund af is, sne, spild, strøer, materiel, løst fodtøj, trapper, huller eller mørke.

• Arbejde på lift eller rampe og klatring på lastbil eller gods med fare for at falde ned, f.eks. ved spring ned fra rampe, vending af paller på bagsmækliften, håndtering af presenninger eller surring af gods.

• Løft, hejsning og transport med fare for at blive ramt af gods m.v., der falder ned eller vælter, f.eks. ved transport af ustabilt gods, eller når gods eller pallevogne bliver løftet, og der er personer i nærheden.

• Arbejde tæt på andre trafikanter og transport af gods på lagre med fare for at blive påkørt, f.eks. ved aflæsning i trafikken eller på trafikeret læsseplads, når køretøjer bakker eller ved kørsel med selvkørende pallevogne.

• Træk og skub af tungt gods med fare for fysisk overbelastning, f.eks. med rullecontainere, tunge paller, ved blødt eller ujævnt underlag eller ved at gribe ud efter gods og genstande, der er ved at falde ned.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.