Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ATL - Flere unge rykker ind i lastbilerne
NyhedDet går stødt fremad med at få de unge til at uddanne sig til lastbilchauffører. Ved udgangen af 2018 var 533 unge i gang med at tage en erhvervsuddannelse som lastbilchauffør. Det er 16 flere end ved udgangen af 2017. Det viser, at den meget store indsats, som branchen gør for at tiltrække de unge, er begyndt at virke, mener ATL.

Det er andet år i træk, at antallet af uddannelsesaftaler under EUD stiger. I 2017 blev der indgået 21 flere aftaler end i 2016, og sidste år steg antallet med yderligere 16 aftaler, viser en opgørelse fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

- Det har taget tid at få vendt udviklingen, men nu går det den rigtige vej, og det er en rigtig god nyhed for vores branche. Mange ældre chauffører vil gå på pension i de kommende år, og der er udsigt til en alvorlig mangel på medarbejdere, hvis ikke vi får de unge ind i branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærerpladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge. Senest har ATL indstiftet Transportens Lærlingepris for at hylde de dygtige unge chauffører, mekanikere eller terminalmedarbejdere.

- Der er ingen anden branche, som gør så stort et arbejde for at tiltrække de unge, som vi gør i transportbranchen. Men det er også nødvendigt. Der er en hård kamp om de unges opmærksomhed, og de har mange valgmuligheder, siger Lars William Wesch.

Kilde: ATL
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.