Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Ros til Venstre for at foreslå penge til nye rastepladser
NyhedVenstre foreslår nu, at der i regeringens kommende investeringsplan for den fremtidige infrastruktur afsættes 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023 for at finde en holdbar løsning på rastepladsproblematikken. Det glæder ITD, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidet rastepladskapacitet, og at opgaven dermed ikke alene overlades til private investorer.

Mens transportminister Ole Birk Olesen længe har argumenteret for, at det ikke er en offentlig opgave at finansiere rastepladser i Danmark, så foreslår Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, nu, at der på regeringens kommende plan for investeringer i den trafikale infrastruktur frem mod 2030 afsættes i alt 150 millioner kroner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023. Kristian Pihl Lorentzen mener, at det kan skabe en varig og holdbar løsning på de alvorlige problemer, der er skabt som følge af den manglende rastepladskapacitet i Danmark.

Forslaget er sendt til transportminister Ole Birk Olesen, og Venstres transportordfører har i sin henvendelse også påtalt behovet for at genopgradere de mange nedgraderede rastepladser langs de statslige landeveje.

I ITD glæder man sig over, at der nu er politisk vilje til at investere i udvidelser af rastepladskapaciteten.

- Det er gode toner fra Venstre, og de lyder helt anderledes end det, som vi tidligere har hørt fra transportministeren alene. Det er helt oplagt, at udvidelser af rastepladser må og skal indgå i regeringens kommende investeringsplan for infrastrukturen. Det glæder os meget, at Venstre og Kristian Pihl Lorentzen nu slår dette helt fast, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

- Investeringer i flere rastepladser er en klar nødvendighed for at løse den store udfordring, som mange vognmænd og deres chauffører står med hver eneste dag. Der mangler simpelthen rastepladser for at virksomhederne og deres ansatte kan overholde de lovpligtige køre- og hviletidsregler. Flere rastepladser til lastbilerne vil kunne løse noget af problematikken på lang sigt, siger Carina Christensen.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.