Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Danskerne rustbeskytter bilen for sjældent og det koster
NyhedNy undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at de fleste bilejere rustbeskytter bilen markant sjældnere end de professionelles anbefaling. Resultatet kan blive reparationer for tusindvis af kroner.

Danmarks største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn, afdækker i en ny undersøgelse blandt 2.843 bilister, hvor ofte danskerne rustbeskytter deres bil. Konklusionen lyder, at hovedparten af os gør det sjældnere, end hvad bilsagkyndige anbefaler: Nemlig første gang efter bilens første fire år og herefter hvert andet år.

1 mio. ældre biler får for lidt
Mindst hyppige gæster hos rustbeskyttelsesfirmaerne er de ældre biler - selvom det umiddelbart er dem med det største behov. Blandt biler mellem 8 og 12 år vælger tre ud af fire slet ikke at rustbeskytte bilen. Er bilen ældre, falder andelen til hver 20.

Ifølge Danmarks Statistik er gennemsnitsalderen 8,8 år for en dansk personbil. Ud af i alt 2.530.000 personbiler har godt 1 million kørt i mere end 9 år.

Kan blive økonomisk boomerang
- Set ud fra en økonomisk konsekvensberegning kan det ikke desto mindre være en rigtig god investering på kort og mellemlang sigt at få bilen rustbeskyttet, fordi det standser eller helt forebygger ny rust. Rust på bilen grundlægges primært om vinteren og ofte på bremserør, bærearme samt for- og bagbro, som holder hjulene. Almindelige reparationer af hver af de tre sidstnævnte koster ofte i størrelsesordenen 8.000-12.000 kr. Ofte kommer der flere af dem, når den første melder sig, forklarer teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Rustbeskyttelse har større appel blandt bilister med yngre biler. Hele 60 procent af dem med biler mellem fire og otte år rustbeskytter bilen. 26 procent af biler mellem fire og syv år rustbeskyttes hvert andet år.

Gratis rustkontrol
- Applus Bilsyn tilbyder gratis rustkontrol til alle bilsynskunder i hele Danmark. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, idet rustkontrollen foregår i almindelig drive-in efter kl. 10.00. Samtidig tilbyder vi en rabat på 10 procent, tilføjer Lars Kiholm.

FAKTA: 3 RÅD MOD RUST
1. Tjek bilen for rust. Kør til en Applus Bilsynshal og få vurderet undervognens tilstand. Med mindre du har forstand på biler, kan det være svært at vurdere, om rust truer din bils sikkerhed. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul, skade bilens sikkerhed.
2. Fjern fugt i bilen. Det fugtige vejr lige nu kan medføre rust i bilens bund. Ventilér bilen så ofte som muligt. Tjek af og til gulvbeklædningen. Er den fugtig, bør du lufte og tørre den. Opvarm gerne garagen.
3. Vask bilen grundigt. På den måde fjerner du snavs, sten og salt, der ellers slider på bilen og reducerer risikoen for rust forårsaget af kombinationen vand, is og salt. Vask hjulkasser og panelkanter så grundigt som muligt.

Kilde: Applus Bilsyn

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.