Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - 4.017 trafikanter stoppet på en uge: Knapt 50 procent fik bødestraf.
Nyhed Uopmærksomhed er i næsten enhver henseende årsag til de fleste trafikulykker eller sammenstød i trafikken. Det kan være folk, der taler i, håndholdt mobil, det kan være bilister, der spiser en fransk Hotdog eller kvinder, der sminker sig undervejs eller trafikanter, der kører for tæt på den forankørende, mens andre ikke er opmærksomme, når de skifter vognbane, eller indstiller deres GPS. Noget, der reducerer den enkelte trafikants opmærksomhed. Men selv om vi alle ved, det øger risikoen for ulykker, er der, i forhold til 2017, desværre en klar stigning.


Politiets gennemførte fra d. 17. februar til d. 3. marts, en landsdækkende indsats for at bringe antallet af ulykker ned, har givet pote. Indsatsen, der er støttet af kampagnen ”Kør bil når du kører bil”. Politiet stoppede 4026 trafikanter, og i knapt 50 pct. blev skrevet rapport. Det var 557, der talte i håndholdt mobil, 299, som ikke brugte sikkerhedssele og 69 rapporter om 69 køretøjer, der kørte over for gult eller rødt. Ydermere røg 107 af de standsede bilister, sigtet for spirituskørsel. Tallene er stadigt alt for høje, fordi politiet i 2018 stoppede færre trafikanter.


I forhold til kontrollerne samme tid i 2018, er antallet af sigtelser for at tale håndholdt mobiltelefon faldet fra 738 til 557. Antallet af bilister, som er blevet sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele under kørslen, er ligeledes faldet i forhold til kontrollerne i 2018, ligesom der også ses en fald i antallet af sigtelser for kørsel frem mod rødt lys samt spirituskørsel. Totalt i perioden har politiet sigtet mindre end halvdelen for overtrædelse af færdselsloven i forhold til 2018, men der er kun standset ca. 50% færre køretøjer i perioden.

- fakta om overtrædelserne
• I 2014 blev der standset 40.947 køretøjer
• I 2015 blev der standset 40.947 køretøjer
• I 2016 blev der stoppet 31.675 køretøjer
• I 2017 blev der stoppet 19.916 køretøjer
• I 2018 blev der stoppet 22.434 køretøjer

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.