Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - EU vedtager nye regler for elektronisk opkrævning af vejafgifter
NyhedMinisterrådet har i denne uge vedtaget nye regler for elektronisk opkrævning af vejafgifter. Reglerne betyder, at det fremover bliver lettere for de enkelte medlemslande at inddrive ubetalte vejafgifter, samt at de administrative byrder for virksomhederne mindskes betydeligt.

Myndigheder og virksomheder i EU kan se frem til nye regler for elektronisk opkrævning af vejafgifter, da Ministerrådet nu formelt har godkendt den politiske reform, som blev forhandlet på plads med Europa-Parlamentet i november 2018.

Reglerne betyder blandt andet, at myndighederne i de forskellige lande får nemmere ved at opspore personer, som ikke betaler vejafgifter, da der oprettes et nyt system, som giver myndighederne i de enkelte lande adgang til at udveksle information via landenes nationale køretøjsregistre.

Reglerne fjerner også praktiske hindringer som lokale tekniske specifikationer, så der ikke forskelsbehandles i opkrævningen af vejafgifter. Herudover vil reglerne medvirke til at nedbringe de administrative byrder for vognmandsbranchen, da de forskellige bompengesystemer gøres kompatible. Dermed skal der ikke længere installeres et stort antal indbyrdes inkompatible og dyre elektroniske enheder i lastbilerne.


- Det er glædeligt, at EU vedtager regler, som sikrer, at de enkelte landes tekniske systemer fremover kan arbejde bedre sammen. Det letter både de administrative og de tekniske byrder for vejgodstransportbranchen, siger ITD’s erhvervspolitiske konsulent Emma Hadrovic og tilføjer:

- Indtil nu har branchen været belastet af at skulle have mange forskellige elektroniske opkrævningsenheder i lastbilen, som tillige ikke altid virker, som de skal, for at kunne betale vejafgifter i de forskellige EU-lande, når der køres international transport. De nye regler forventes i høj grad at kunne hjælpe branchen med disse udfordringer.

Læs mere om de nye regler her.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.