Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Regeringen klar med lovudkast om fair og lige konkurrence
NyhedITD hilser det velkommen, at regeringen nu har præsenteret hele tre udkast til lovforslag, der skal lægge en dæmper på det offentliges adgang til at drive kommerciel virksomhed. I transport- og logistikerhvervet oplever mange virksomheder nemlig, at de er i direkte konkurrence med det offentlige om opgaverne.Regeringen indgik sidste år en delaftale om fair og lige konkurrence mellem offentlige og private aktører. Som led i den aftale er der nu sendt tre lovforslag i høring, som først og fremmest skal sikre, at den offentlige sektor ikke påtager sig opgaver, som ligger langt ud over sektorens kerneopgaver.


- Det er glædeligt, at der nu ligger nogle konkrete lovudkast på bordet. I ITD ser vi frem til at grave ned i materialet for at vurdere, om vores medlemmers interesser i tilstrækkeligt omfang er blevet tilgodeset i lovudkastene. Vores medlemsvirksomheder i transporterhvervet oplever på flere områder at blive ramt af unfair konkurrence fra det offentlige, og det bliver der nu forhåbentlig sat en stopper for, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.I lovudspillet fra regeringen lægges der op til, at der skal være klarere regler for kommuners kommercielle virksomhed, klarere regler for priser, når det offentlige konkurrerer med private, og endelig skal håndhævelsen på området styrkes med en ny klagemyndighed for offentlig erhvervsaktivitet.


- Vi er enige med regeringen i, at det skal være slut med unfair konkurrence mellem offentlige aktører og private virksomheder. Offentlige aktører skal ikke stjæle opgaver fra private virksomheder. Særligt på affaldsområdet oplever mange af vores medlemmer hård konkurrence, fordi kommunerne i dag har ret til selv at håndtere store dele af både det genanvendelige og forbrændingsegnede affald, samtidig med at de udfører affaldsrådgivning. Det er ikke opgaver, som det offentlige bør varetage. Lad de private virksomheder køre det, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Læs presseomtalen på dette Link

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.