Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Det skal du se efter, når du køber nye dæk til bilen
NyhedForårsfornemmelser, længere dage og ingen nattefrost. Det betyder, at du snart kan skifte til sommerdæk. Er de gamle sommerdæk slidt op, klæder Jesper Sørensen, teknisk chef fra Bridgestone dig på til at vælge det rigtige dæk lige netop til dig, din kørestil og din bil. For et dæk er ikke bare et dæk…

Miljø, fornuft eller sport - hvilken bilejertype er du?

Bilejere kan deles ind i tre kategorier og skal vælge dæk efter deres type. Den miljøbevidste, den fornuftige og den sporty. Der findes dæk til alle typer af bilister, også et der passer til dig.

Jesper Sørensen: ”Overvej allerførst, hvad der er vigtigt for dig. Er det kørekomfort og støj? Brændstofeffektivitet, ydeevne ved høj hastighed, sikkerhed på de lange ture eller styreevne?”

• Er du miljøbevidst og ønsker at spare brændstof, skal du vælge små dæk med lav rullemodstand.
• Er det i stedet komfort og holdbarhed, der tæller mest for dig, er et mellemklassedæk med fornuftige køreegenskaber et godt bud.
• Hvis du er den sporty type, der vægter gode køreegenskaber og god styrerespons, skal du vælge dæk ud fra det og fx gå efter et Bridgestone Potenza dæk.

Hvad skal du se efter, når du køber nye dæk?
Jesper Sørensen fra Bridgestone, verdens største dækproducent lister her en række specifikationer op, som du skal se efter, når du køber nye dæk:

• Hvilken størrelse dæk passer til din bil? Mange biler kan benytte flere godkendte størrelser.
Find dækstørrelsen ved at indtaste bilens registreringsnummer på motorregister.skat.dk.
• Bland aldrig sommer- og vinterdæk. De fire dæk skal passe sammen.
• Tjek dækkets hastighedskode og afstem den med din bils ydeevne. Koden står på dækket og viser, hvilken topfart, det er godkendt til. Kører du hurtigere, kan dækket eksplodere.
• Mønsterdybde - nye dæk har en mønsterdybde på 7-8 mm. Lovkravet siger minimum 1,6 mm, men Jesper Sørensen anbefaler minimum 3 mm for sommerdæk og 4 mm for vinterdæk.

Slip for at forholde dig til dit reservehjul eller dit reparations-kit
Nu vi snakker om dæk – har du så styr på dit reservehjul? Eller dit reparations-kit? Ingen af delene holder evigt – så det er også værd at kaste et blik på det, der gemmer sig under dit bagagerum, nu du ér i gang med at se på nye dæk.

Du kan også helt undgå at forholde dig til punkteringer og dækskift. Køber du nye Bridgestone dæk, kan du få dem med DriveGuard-teknologi - så mærker du ikke en punktering, men kan uforstyrret fortsætte din kørsel med 80 km/t op til 80 kilometer. Derved slipper du for at skifte dæk i vejkanten i al slags vejr med biler susende om ørerne, men kan fortsætte din tur stille og roligt og kontakte dit eget værksted, når du kommer hjem.

Så nej, et dæk er ikke bare et dæk. Husk det, når du skal købe nye sommerdæk. Hold fast i din type og hvad der vægter mest for dig i trafikken – og lav din research hjemmefra, så du er klar til at stille krav til dit autoværksted, når du skal købe nye dæk.


Kilde: Bridgestone Danmark
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.