Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Hovedstadens Letbane får ny bestyrelse
NyhedI forbindelse med statens udtrædelse af Hovedstadens Letbane har Region Hovedstaden og de 11 kommuner bag letbaneprojektet langs Ring 3 sammensat ny bestyrelse. Formand bliver Jakob Thomasen, der er tidligere direktør i Mærsk Oil.

Arbejdet med at anlægge hovedstadens nye letbane langs Ring 3 er i fuld gang, og flere steder langs den 28 kilometer lange strækning fra Ishøj i syd til Lyngby i nord er der tydelige tegn på, at projektets anlægsfase er rullet ud.


Dermed er det et særdeles aktivt byggeprojekt, som den nye bestyrelse i Hovedstadens Letbane får ansvar for. Selskabet har til opgave at bygge og drive letbanen langs Ring 3 og ledes af en bestyrelse med repræsentanter fra ejerkredsen, dvs. Region Hovedstaden og 11 kommuner samt tre eksterne medlemmer med tung ledelseserfaring inden for store projekter.

Ny bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane bliver Jakob Thomasen, der er tidligere direktør i Mærsk Oil. Han ser frem til opgaven med glæde og forventning.

”Jeg ser frem til at medvirke til, at byggeriet af letbanen bliver gennemført med et stærkt fokus på arbejdsmiljø og kvalitet samt med så få gener for borgerne som muligt. Jeg er overbevist om, at letbanen bliver en succes på niveau med metroen, Storebælt og andre vigtige infrastrukturprojekter. Det er projekter, som har været længe undervejs, men som nu benyttes som en selvfølge og bruges med glæde”, udtaler den nyudnævnte bestyrelsesformand, Jakob Thomasen.

"Letbanen er central for udviklingsplanerne i kommunerne langs strækningen og vil sikre et vigtigt løft af den kollektive trafik på tværs af hele Region Hovedstaden”, tilføjer han.

Foruden den mangeårige leder i Maersk Oil tiltræder tidligere adm. direktør i Sund & Bælt, Leo Larsen, ligesom tidligere direktør i Cowi og Maersk, Birgitte Brinch Madsen, fortsætter som det tredje eksterne medlem.

Sammensætningen af den nye bestyrelse i Hovedstadens Letbane blev godkendt på et ekstraordinært interessentskabsmøde d. 22. februar 2019, dog med forbehold for regionsrådets godkendelse af udpegningen af de tre ”øvrige” medlemmer. Efterfølgende har regionsrådet godkendt udpegningen den 12. marts 2019.

Når letbanen står klar til brug i 2025, kommer den til at køre mellem Lyngby og Ishøj og binde seks S-togs-linjer sammen på tværs af hovedstaden.

Fakta om bestyrelsen i Hovedstadens Letbane
• Jakob Thomasen, formand (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden)
• Finn Rudaizky (DF), næstformand (udpeget af Region Hovedstaden)
• Trine Græse (S), næstformand (udpeget af Borgmesterforum)
• Leo Larsen, medlem (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden)
• Birgitte Brinch Madsen, medlem (udpeget af Borgmesterforum og Region Hovedstaden)
• Martin Geertsen (V), medlem (udpeget af Region Hovedstaden)
• Simon Pihl (S), medlem (udpeget af Borgmesterforum)
• Jens Mandrup (SF), medlem (udpeget af Region Hovedstaden)
• Henrik Rasmussen (K), medlem (udpeget af Borgmesterforum)

Fakta om letbanen
• Hovedstadens Letbane har til opgave at bygge og drive letbanen langs Ring 3.
• Selskabet ledes af en bestyrelse med repræsentanter fra ejerkredsen, dvs. Region Hovedstaden og de 11 kommuner (Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund, Brøndby, Rødovre, Høje-Taastrup, Herlev, Gladsaxe, Glostrup og Lyngby-Taarbæk).
• Letbanen strækker sig over 28 km mellem Ishøj i syd og Lyngby i nord, og stopper ved 29 stationer undervejs. Den åbner i 2025.
• Passagerer kan køre med hvert 5. minut i dagtimerne og hvert 10. minut om aftenen og i weekenden.
• Letbanen ventes at skulle betjene 13-14 mio. passagerer om året – til sammenligning rejser ca. 10 mio. om året med Kystbanen.
• Hver passager forventes at rejse gennemsnitligt 5,5 km på en tur med letbanen.


Kilde: Hovedstadens Letbane
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.