Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nysynet ungdomsskolebus blev fundet fuld af fejl
NyhedManglende nødudgang, løse sæder og intet værktøj til rudeknusning i tilfælde af en nødsituation. En ungdomsskolebus blev mandag morgen fundet fuld af fejl, på trods af at den var gået gennem syn for blot 20 minutter siden.

Tungvognscenter Øst stoppede mandag morgen en bus tilhørende en ungdomsskole under en færdselskontrol på Frederiksborgvej nord for Roskilde. Føreren af bussen var en mekaniker, der havde fået til opgave at klargøre bussen til det årlige, lovpligtige syn.


Politipersonalet blev ved standsningen gjort opmærksom på, at bussen for under 20 minutter siden var blevet godkendt af en nordsjællandsk synsvirksomhed uden nogen form for anmærkninger.


Men da politiet ved første øjekast kunne konstatere, at der var flere lygtefejl på bussen, valgte betjentene at gennemgå bussen.

Ved kontrollen kunne politiet konstatere et stort antal fejl, hvoraf flere var meget grove fejl, der relaterede sig til sikkerheden for de passagerer, der skulle transporteres – i dette tilfælde elever på en ungdomsskole.

Alvorlige fejl

Nogle af eksemplerne på bussens grove fejl var, at flere af passagerernes sæderækker var løse, og det samme var chaufførens. Flere beslag til ryglænene var knækket, og disse var derfor også løse.

Da politiet undersøgte nødudgange, kunne de konstatere, at der var fem nødudgangsvinduet, men intet værktøj til at knuse ruderne med.

Bussen havde desuden ikke udgang for passagerer i bagenden, hvilket er påkrævet som nødudgang. Ildslukkeren havde ikke gennemgået det lovpligtige syn, som er sikkerhedspåkrævet, og de udvendige skilte, som anviser, hvordan nødåbning af dørene benyttes, var ikke påsat.
Alle disse fejl relaterer sig til sikkerheden for passagerer og fører, og er derfor i den grove ende.

”Det er ganske alvorligt, når en bus, der skal køre med passagerer og i dette tilfælde med børn og unge, ikke har styr på sikkerheden. Det kan ende grueligt galt, hvis uheldet er ude, og passagererne ikke kan komme ud, eller de ikke sidder ordentligt fastspændt på sæderne,” siger vicepolitiinspektør Peter Stryhn fra færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

I den mindre grove ende kunne politiet konstatere, at vinduesviskerne var defekte, at der var tæringer på bærende vanger ved bagakslen, at der var fem fejl ved lygter til belysning, markering og signalgivning, at der manglede skilt om passagerantal, og at der var kraftig gennemtæring af karosseribunden.

Var synet uden anmærkninger

Føreren anvendte ikke bussens takograf korrekt, og den optegnede forkert på diagramarket.

Politiet kunne altså konstatere mange fejl og grove fejl ved bussen, og dette stod i skarp kontrast til det 20 minutter gamle synsresultat: Godkendt. Bussen havde ifølge takografen holdt stille ved synshallen i Nordsjælland i lige under ti minutter, men synsrapporten skrev, at synet var foretaget på cirka 20 minutter.

Derfor rekvirerede politiet assistance fra Færdselsstyrelsen, og en bilinspektør kom til stedet. Han indgik en aftale med en synsvirksomhed i nærområdet, hvor bussen kunne gennemgå et fuldstændigt syn. Her nåede bilinspektøren til samme resultat som politiet.

Derfor vil både fører og dennes værksted få en bøde for fejl og mangler, og køretøjet vil blive indkaldt til kontrolsyn senere. Synshallen i Nordsjælland kan se frem til en opfølgning fra Færdselsstyrelsen. Køretøjets ejer får ingen bøde, idet ejer havde sendt bussen på værksted for at få udbedret fejl og mangler inden godkendelse ved syn.

Politiet og Færdselsstyrelsen brugte i alt 3 timer og 10 minutter på at gennemgå bussen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.