Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Dansk frygt for EU´s ny vejpakke: Har oversmarte lobbyister bestukket EU-politikerne?
NyhedDer er mange seriøse danske vognmænd med dansk registrerede biler og personel, der er lønnet efter gældende danske overenskomster, som frygter udfaldet af den ny vejpakke, som nu er klar til afstemning. Det er en frygt, vi FDL er enig i, når man ved, hvordan højt betalte lobbyister fra ITD, DI-Transport og de store aktører på markedet arbejder. Lobbyisterne er særdeles dygtige, og politikerne lader sig desværre besnakke af de veltalende lobbyister.


Nogle politikere har ganske enkelt ikke sat sig ordentligt ind i tingene, mens andre politikere får masser af valgkroner fra bl.a. ITD. Som FDL tidligere har skrevet, så saver man ikke den gren, man sidder på, over. For de politikere, ikke mindst fra Venstre, er det åbenbart vigtigere at levere varen for sponsorkronerne, og så lukker de øjnene for den kendsgerning, at de gør den konkurrencemæssige situation om muligt endnu ringere, mens de store aktører uhindret fortsætter.


Der tales meget om lønniveauerne, og hvordan danske vognmænd kan komme ud af krisen og konkurrere på lige, eller næsten lige, vilkår. Det er en yderst forståelig snak, som vi godt forstår. For det vigtigste spørgsmål må være, hvordan vi gør Danmark langt mere konkurrencedygtig, lyder det fra FDL´s formand, Christian Jensen. Det er en hårdknude, vi ikke kan løsne, før en regering, blå eller rød, kan skabe et stærkt, og dermed bredt, flertal for at ændre skatter og afgifter.


Et flertal i Danmark og EU, råber op om de fordele, vi har ved at være en del af EU, og at vi skal gå forrest for at lægge pres de øvrige i EU. Men sandheden er, at vi ikke er stor nok til at ændre noget. Jeg nægter at tro, vi kan bevare det høje lønniveau. Lønmodtagerne får ikke for meget, men det er rablende urealistisk at tro, at bare lønningerne er store, nok, klarer vi os. Der skal en skatte- og afgiftsreform til, så lønmodtagerne ikke bliver taberne, siger Christian Jensen.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Læs også: ITD - Vejpakken kommer til afstemning onsdag
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.