Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Færdselsstyrelsen overtager ansvaret for køreprøver og kørekort
NyhedRegeringen har besluttet at overdrage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og andre færdselsrelaterede opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen. Formålet er at sikre en forbedret service på kørekortområdet til gavn for borgerne, samtidig med, at der frigives betjente til andre vigtige politiopgaver.

Der er i dag mange myndigheder involveret i administrationen af kørekortområdet. Derfor ønsker regeringen at samle regeludstedelsen og administration i én og samme myndighed i Færdselsstyrelsen med det formål at sikre en mere helhedsorienteret administration af området og forenkle sagsgangene.

- Det giver rigtig god mening at samle en række færdselsopgaver i Færdselsstyrelsen. På den måde kan vi give borgerne en bedre, hurtigere og mere tidssvarende service for deres penge, og forhåbentligt nedbringe ventetiderne på området yderligere, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Samtidig vil overdragelsen frigøre et større antal betjente, som i stedet for at lave administrative opgaver på færdselsområdet, vil blive beskæftiget med andre vigtige politiopgaver.

Ud over kørekortopgaver vil udstedelse af førerkort (takografkort) og særtransporttilladelser flytte fra politiet til Færdselsstyrelsen.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, som længe har arbejdet for overdragelsen udtaler:

- Jeg glæder mig over, at vi med denne overflytning af opgaver sikrer bedre sammenhæng og styrker borgernes service omkring køreprøver og fornyelse af kørekort. Desuden har vi imødekommet ønsket fra en samlet transportbranche om at flytte relevante opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen, herunder administrationen af kørekort, særtransporter og takografkort.

Overflytningen af opgaverne vil ske med virkning fra 1. januar 2020. Den nærmere organisering af opgaven i Færdselsstyrelsen vil blive fastlagt i den kommende tid, men ansøgning om kørekort vil fortsat ske til kommunen.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.