Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Udkast til nye dagpengeregler afvist i EU
NyhedEU’s nye dagpengeregler er fredag blevet afvist af Rådet, der dermed har sagt nej til den foreløbige aftale, som det rumænske EU-formandskab, Kommissionen og Europa-Parlamentet indgik tidligere på måneden. Det betyder, at det EU-formandsskabet skal komme med et nyt forslag til, hvilke rettigheder vandrende arbejdstagere skal have i EU. Det der mere teknisk går under navnet forordning 883.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Den fri bevægelighed er en hjørnesten i EU-samarbejdet, der gavner dansk økonomi og danske arbejdspladser. Men reglerne skal være fair og rimelige, hvis vi fortsat skal kunne sikre en folkelig opbakning til EU-samarbejdet. Jeg er derfor tilfreds med, at det her udkast er blevet forkastet, fordi det, der lå på bordet i mine øjne ikke var rimeligt. Det er kort og godt en dårlig aftale.

- Det er ingen hemmelighed, at Danmark hele vejen igennem har været imod de her regler, som gør, at man hurtigere kan få adgang til danske dagpenge, og derudover også kan tage dem med til udlandet i længere tid. Det er ikke det samme som, at planerne om nye dagpengeregler er skrottet, men det giver da fornyet håb om, at hele processen kan blive trukket så meget, at det er det nye EU-Parlament og den nye EU-Kommission, der skal tage stilling.

- Danmark står ikke alene med kritikken af de nye regler. Bl.a. Tyskland, Belgien, Luxembourg, Nederlandene og Østrig har støttet det danske synspunkt, og sammensætningen af EU-parlamentet kan spille ind, når der skal stemmes om reglerne, så dermed er dagens afstemning selvfølgelig godt nyt for Danmark.

- Jeg følger udviklingen i Bruxelles tæt, og jeg håber, at vi får mulighed for at genåbne forhandlingerne med en ny EU-Kommission og et nyt Europa-Parlament, så vi kan lande en mere fornuftig og rimelig aftale.

Det foreløbige udkast, der blev afvist, betyder blandt andet, at man efter én måneds uafbrudt arbejde og medlemskab af en a-kasse kan sammenlægge perioder fra et andet EU-land for at optjene ret til danske dagpenge. Borgere fra andre EU-lande vil dermed kunne få hurtigere få adgang til danske dagpenge, end de kan i dag. Derudover lagde aftalen op til mulighed for eksport af dagpenge i seks måneder.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.