Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Gunnar Nielsen A/S vinder anden anlægsetape på den nye Plusbusrute i Aalborg
NyhedSolid erfaring og et konkurrencedygtigt tilbud sikrede Gunnar Nielsen A/S opgaven med at anlægge busspor og nye stationer til den nye Plusbusrute på Bertil Ohlins Vej på strækningen fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde.

Til foråret 2023 åbner den nye Plusbusrute i Aalborg, der skal køre fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til Nyt Aalborg Universitetshospital.


Det store anlægsprojekt løber over en periode på 4 år, hvor der anlægges knap 12 kilometer busspor og 22 stationer tværs gennem byen. Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og hertil kommer omdannelsen af 10 stationsforpladser.


I 2019 igangsættes de to første anlægsetaper på ruten. Det første spadestik tages på Skydebanevej den 4. april. Herefter påbegyndes arbejdet med at anlægge det nye busspor på Skydebanevej og Bertil Ohlins Vej.


Allerede fra mandag den 1. april laves de indledende forberedelser til anlægsarbejdet på Bertil Ohlins Vej og Skydebanevej.

Anlægsarbejdet på Bertil Ohlins Vej

Seks entreprenører har prækvalificeret sig til at byde på anlægsarbejdet på Plusbusruten, og Gunnar Nielsen A/S har vundet etapen på Bertil Ohlins Vej på strækningen fra Grønlands Torv til Pontoppidanstræde.

- "Vi ser frem til samarbejdet med Gunnar Nielsen A/S, som har vundet den anlægsetape, hvor vi blandt andet skal bygge de første fem nydesignede stationer. Vi er sikre på, at det er den helt rigtige entreprenør, som har vundet opgaven, og vi glæder os meget til at se de første stationer skyde op", fortæller Helle Bøhl-Møller, Projektchef for BRT sekretariatet i Aalborg Kommune.

- "Projektet indebærer en ombygning af strækningen fra Grønlands torv til Pontoppidanstrædet. Vejen skal udvides for at gøre plads til de lange busser, der skal køre på strækningen. Samtidig glæder vi os meget til at skulle bygge de første nye specialdesignede perroner. Herudover skal der anlægges nyt fortov til samkørsels-pladsen på Th. Sauers Vej", fortæller Gunnar Nielsen A/S´ s adm. Direktør Claus Lønstrup, om deres andel af anlægsprojektet, der indebærer ombygning af en vejstrækning på 2100 meter.

- "Det er en stor glæde og ære at blive udvalgt til at være en del af dette store projekt og samtidig være med til at binde Aalborg tæt sammen og gøre byen til et "kraftcenter i Danmark," siger Claus Lønstrup.

Første spadestik
Den 4. april tages det første spadestik i det store anlægsprojekt, og Aalborg Kommune inviterer i den forbindelse Aalborgs borgere til et arrangement på Skydebanevej 14 ved Vestre Fjordpark fra klokken 14-16.

Fakta om Aalborgs Kommende Plusbus

Plusbus får 22 stationer fra Væddeløbsbanen i vest til Nyt Aalborg Universitetshospital i øst.

Plusbus har sin egen kørebane og har altid prioritet i vejkryds, så hele ruten tager kun ca. 30 minutter at køre.

Plusbusserne har plads til mellem 150-200 personer.

Der er ca. 7,5 minutter mellem busserne.

Plusbusserne er op til 25 meter lange.

Plusbussen er en miljøvenlig transportform.

Plusbus-forbindelsen forventes at åbne i 2023

Kilde: Aalborg Kommune

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.