Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DTL: Stort flertal for vejpakker giver anledning til optimisme
NyhedAf Claus Perregaard, Dansk Transport og Logistik

Europa-Parlamentet har her til formiddag stemt vejpakkerne igennem. Med overraskende store flertal i de enkelte afstemninger har almindelig sund fornuft fået lidt tiltrængt medvind oven på en kaotisk og farceagtig proces gennem EU-junglen. DTL - Danske Vognmænd glæder sig over afstemningerne

Efter at hele godstransporterhvervet har været holdt som gidsler under en voldsom politisk rutsjebanetur gennem to år, fandt Europa-Parlamentet omsider den sunde fornuft og viljen til handling frem, da vejpakkerne i sidste øjeblik inden Europa-Parlamentsvalget blev stemt igennem.

- Det var på tide.

Sådan siger DTL - Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, i en første kommentar til formiddagens afstemninger i Europa Parlamentet.

- Alt tyder nu på at vi får bedre regler både, når det gælder køre- og hviletid, cabotage og udstationering. Fornuften har vundet en sejr i dag, siger Erik Østergaard.

Han advarer dog om, at intet er endelig afgjort:

- Der udestår stadig en proces i EU-systemet, inden vi kan sætte hak ved nye og bedre regler. Men afstemningerne i dag er et stort skridt i den rigtige retning. Det var godt nok også i sidste øjeblik, for processen om vejpakkerne har været kilde til en alvorlig tvivl om Europa-Parlamentets og EU-systemets evne til at finde reelle løsninger på reelle problemer.

Erik Østergaard hæfter sig ved, at afstemningsresultaterne var med både 2/3 flertal og 3/4 flertal – og altså endog meget store flertal.

- Det udstiller problemerne, der har været i ikke mindst Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, hvor en tumultagtig proces fyldt med benspænd til det sidste har forsøgt at gøre afstemningerne i dag så vanskelige, at de ville bortfalde.

- Jeg tvivler på, at det rumænske formandskab vil være særligt ivrige efter at få drevet processen videre, og derfor er min glæde over dagens resultat da også med forbehold for, hvordan den videre proces kan blive og hvad, der kan nås inden valget. Men afstemningerne i dag kunne lige så godt have risikeret slet ikke at finde sted, så i dag er isoleret set et gedigent skridt i den rigtige retning, slutter Erik Østergaard.


Kilde: Dansk Transport og Logistik

Læs også Mobility package: Parliament adopts position on overhaul of road transport rules via dette link
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.