Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DI: Stort skridt mod ens spilleregler for lastbilkørsel
Nyhed
De folkevalgte i EU er nået til enighed om en overordnet holdning til vejpakken om fælles spilleregler for vejgodstransport. Det er et stort skridt i den rigtige retning, sier DI.


Europa-Parlamentet er i dag nået til enighed om en overordnet holdning til EU’s såkaldte vejpakke med nye spillerregler for godstransport med lastbil i EU. Et flertal stemte ja til nye udstationeringsregler for chauffører i transportsektoren, køre- og hviletider for chauffører, og reglerne for adgangen til markedet herunder de omstridte regler for cabotage-kørsel.

- Dagens vedtagelse i Europa-Parlament er et stort skridt i den rigtige retning mod mere ensartede regler for vejgodstransporten i EU. For den danske transportbranche er det helt afgørende, at vi får ens spilleregler, der er nemme at forstå, nemme af efterleve og nemme at håndhæve, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

Vejpakken, der har været intensivt behandlet siden sommeren 2017, har under forhandlingerne vist stor splittelse blandt EU’s medlemslande og blandt medlemmerne i Europa-Parlamentet.

Branchedirektør for DI Transport Michael Svane håber, at dagens vedtagelse i Europa-Parlamentet kan bringe vejpakken videre mod en endelig godkendelse i trialogforhandlingerne mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet.

EU’s transportministre nåede i december 2018 til enighed om pakken efter meget lange forhandlinger. Efter dagens afstemning i Europa-Parlamentet kan forhandlingerne om en endelig aftale mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet komme i gang.

- Aftalen mellem medlemslandene blev vedtaget med et lille flertal, og derfor er der ikke meget manøvrerum i de kommende forhandlinger med Europa-Parlamentet. Men vi er optimistiske i forhold til at lande en endelig aftale, siger Michael Svane.

Kilde: DI Transport

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.