Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nordsjællands Politi tager 770 fartsyndere på 24 timer
NyhedPå bare 24 timer blev 770 personer noteret for at overtræde hastighedsbegrænsningerne da Nordsjællands Politi onsdag den 3. april i anledning af en såkaldt ”speedmaraton” foretog hastighedskontrol i fulde 24 timer.

Onsdag den 3. april klokken 00.00 til 23.59 foretog Nordsjællands Politi hastighedsmåling på blandt andet Helsingørmotorvejen i forbindelse med en målrettet og koordineret hastighedsindsats på tværs af Europa. Det medførte, at 770 bilister blev taget for at køre for stærkt, og 153 af dem kan forvente et klip i kørekortet, da de kørte mere end 30 procent for stærkt. Yderligere 13 står til betinget frakendelse af kørekortet, da deres hastighed blev målt til mere end 60 procent over hastighedsbegrænsningen eller over 150 km/t.

- Det er aldeles uacceptabelt, at så mange bilister kører for stærkt, når hastighed netop er en af de største årsager til færdselsuheld. Hastighedsbegrænsningerne er til af en grund, og det er dybt bekymrende, at bilisterne ikke overvejer, at de udsætter både dem selv og andre for unødig livsfare, hver gang de kører for hurtigt, lyder det fra Leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi, politikommissær Nick Gall.

Hastighed er årsagen til eller én af årsagerne til en tredjedel af de færdselsulykker, som ender med dødelig udgang. Hele denne uge er der derfor en landsdækkende indsats med fokus på hastighed, hvor Nordsjællands Politi på udvalgte risikostrækninger måler hastighed med blandt andet laser og ATK-udstyr.

- Den højeste måling var på 184 km/t, og når man kører så stærkt, bliver ens standselængde øget betragteligt, og der skal ikke meget til, før man ikke når at reagere, hvis der sker noget uhensigtsmæssigt i trafikken. Resultatet af denne ene dag viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi fortsat har fokus på hastighed, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at forbedre uheldsstatistikken, slutter Nick Gall.

Nordsjællands Politi fortsætter resten af ugen med øget fokus på hastighed med håbet om ikke at registrere samme høje antal fartsyndere, som det var tilfældet onsdag. Også i fremtiden vil Nordsjællands Politi foretage målrettede hastighedskontroller bredt henover døgnet med henblik på at skabe sikre veje for trafikanterne.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.