Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 11

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD-formand: Vækststrategi skal gøre vejgodstransporten endnu mere konkurrencedygtig
Nyhed2018 har været et år, hvor ITD har haft ekstraordinært stor fokus på fremtiden for dansk vejgodstransport gennem arbejdet med ITD’s Vækststrategi 2030. Strategiens hovedpunkter er på plads, og nu vil ITD’s bestyrelse drøfte Vækststrategien med medlemmerne på tre dialogmøder.

Der vil altid være brug for godstransport, men det interessante spørgsmål er, hvilken fremtid vi reelt ser og ønsker os for danske transport- og logistikvirksomheder. Det fortalte ITD’s formand Gert Jakobsen i sin beretning på ITD’s generalforsamling lørdag den 6. april 2019. Derfor har ITD’s bestyrelse igennem hele 2018 arbejdet intenst med en ny vækststrategi, der skal anviser veje til fremtidig vækst i dansk vejgodstransport.

- I ITD er vi ikke i tvivl: Vores mål er, at Danmark i år 2030 skal være et internationalt kraftcenter inden for vejgodstransport og logistik. Vi skal i øget omfang skabe danske transport- og logistikvirksomheder, der kan vinde i den internationale konkurrence. Vi har især set på den digitale transformation og teknologiudviklingen og sørge for, at vi som erhverv bliver endnu mere effektive og konkurrencedygtige, så vi i fremtiden står stærkest i den internationale konkurrence om transportordrerne, siger Gert Jakobsen.

Særligt to ”udviklingstendenser” vil få afgørende betydning for vores vækstmuligheder i det kommende årti. Det bliver først og fremmest en stor ubekendt faktor, om de europæiske ledere formår at styrke det europæiske fællesskab - eller om EU's fremtidige rolle bliver mindre. Styrer vi mod ”mindre Europa” med fokus på national lovgivning og et afgrænset marked? Eller styrer vi mod ”mere Europa” med fokus på fælles europæisk lovgivning, et frit indre marked og fri bevægelighed. Det usikre farvand skal virksomhederne evne at navigere i, når der skal skabes vækst og udvikling frem mod 2030.

- En anden afgørende faktor bliver den digitale transformation og teknologiudviklingen, hvor hastigheden kommer til at stille helt enorme krav til vores omstillingsparathed og tilpasningsevne frem mod 2030. Udviklingen vil skabe mange nye muligheder, men samtidig også stor usikkerhed og utryghed. Det skal vi være klar til at møde, siger Gert Jakobsen, der ellers er meget tilfreds med den rolle, som erhvervet spiller i dag.

For Vejgodstransporten bidrager i dag med ca. 60 mia. kr. til Danmarks BNP og understøtter indirekte op mod 88.000 jobs.

- I ITD tror vi på, at vejgodstransporten kan yde endnu mere til dansk økonomi og bidrage med mange flere gode og spændende jobs, hvis bare vi får de helt rigtige rammebetingelser. Lige nu smitter det høje aktivitetsniveau i dansk økonomi af på vores erhverv, som er i fremgang. Både de hjemlige vejgodstransporter og beskæftigelsen er steget. Vores største udfordring er den vækstbremse, som manglen på arbejdskraft kan blive, mener Gert Jakobsen.

Vækststrategien præsenteres af ITD’s bestyrelse på en række regionale dialogmøder i maj måned.

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.