Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 10

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD skal arbejde mere digitalt og styrke automatiseringen
NyhedITD skal være et førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik. Til at bistå ITD’s arbejde nedsættes et ”advisory board for digitalisering og automatisering af dansk vejgodstransport- og logistik”. Det fortalte ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, i sin beretning på ITD’s generalforsamling 2019.

Vejgodstransporten står over for en gennemgribende digitalisering i det kommende årti. Hvis vi her i Danmark skal være ”de bedste”, så kræver det, at medlemmerne og deres medarbejdere forstår at udnytte de nye digitale forretningsmodeller. Derfor vil ITD fremover være endnu mere aktiv med digital service. Det fortalte ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen, i sin beretning på ITD’s generalforsamling 2019.

- Vi etablerer derfor en ny afdeling, der skal gøre ITD til et ”førende videnscenter inden for digitale løsninger og datadrevet rådgivning inden for vejgodstransport og logistik”. Arbejdet skal skabe direkte værdi for medlemmerne, og vi ansætter en ny digitaliseringschef, som aktivt skal hjælpe dem med at udnytte digitale løsninger til at komme helt i front, siger hun.

Fremover vil ITD også hjælpe medlemsvirksomhederne endnu mere med at finde nye digitale produkter, forretningsmodeller og arbejdsformer, der kan styrke deres konkurrencekraft og lette hverdagen. Ligeledes vil der være rådgivning ved it-indkøb med kravsspecifikationer og juridiske forhold, og ITD vil etablere netværk om digitalisering. Internt vil ITD selv gå foran som det gode eksempel med digital medlemsbetjening og sagsbehandling for at yde en bedre og mere målrettet service for medlemmer og kunder.

Der er lang vej, før selvkørende og førerløse lastbiler bliver en realitet på vejene, men I fremtiden bliver vi gradvist mere og mere automatiserede. ITD mener, at Danmark skal bidrage meget aktivt til en ”tidlig udvikling” af teknologiparat lovgivning vedrørende selvkørende og førerløse enheder. Det gælder både i Danmark og i resten af EU.

- Til at bistå ITD’s arbejde nedsætter foreningen nu et ”advisory board for digitalisering og automatisering af dansk vejgodstransport- og logistik”, fortæller Carina Christensen.

- Samtidig foreslår vi, at der – hurtigst muligt - nedsættes en arbejdsgruppe med virksomheder, myndigheder, teknologieksperter og transportorganisationer til at løse opgaven. Vi er i ITD 100 procent klar til at bidrage, og vi vil fremover systematisk overvåge udviklingen inden for selvkørende og førerløs vejgodstransport i andre lande for at modvirke, at Danmark sakker bagud, siger hun.

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.