Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Debatten om 3F´s tvangsmetoder fortsætter: FDL kæmper for den fri ret til at organisere sig!
NyhedDebatten omkring 3F´s tvangsmetoder fortsætter med uformindsket styrke. Senest har Per Rasmussen, formand for Sydøstjyllands Vognmandsforening, kritiseret dem, der ikke indgå aftaler med 3F, eller står helt ude for organisationerne. Per Rasmussen er desuden klar modstander af, de såkaldte lokumsaftaler og alternative lønninger i branchen. Dem, der har fuldt med i debatten, ved udmærket, at FDL i årevis har kæmpet for at komme lokumsaftalerne og snyderiet til livs. Men da flere 3F-afdelinger selv godkender lokumsaftaler, er det svært at stoppe den sociale dumping FDL vil til livs.


Jeg er enig i, at vi sjosker rundt i samme problemer, siger FDL´s formand Christian Jensen. Men jeg er ikke enig i Pers tvangstanker om, at alle andre overenskomster end dem, LO /3F er part i, ikke giver lønmodtageren en anstændig løn. For det gør de altså, hvis man regner det ud i den rette sammenhæng. Glem alt om, at det alene drejer sig om lønkroner. For FDL drejer det sig alene om retten til frit og i henhold til internationale- og EU-domme at kunne vælge til og fra, uden uberettigede og chikanerende blokader fra 3F alene med det mål at erhverve medlemmer.


Det er ikke hovedaftalens intention. Den omhandler alene løn- og arbejdsforhold og ikke ideologiske kampe, som en blokade mod en virksomhed, der ikke ønsker at indgå aftale. Hverken jeg eller FDL har noget mod 3F-overenskomster, men man bør respektere retten til at stå uden for. De frihjul, Per mener, mange kører på, kan han selv være med til at bremse ved at få sin organisation, sikkert DTL- A/ATL, til at fjerne hovedaftalens § 11, og erstatte den med en paragraf, der gør udmeldelse/ophør af medlemskab reelt og definitivt i henhold til arbejdsgiverforeningernes vedtægter herom - og med garanti for stop for 3F's chikaner.


Samtidig bør vognmændenes hovedorganisation, sammen med andre, lægge sag mod den danske regering for ikke at sikre, at Menneskerettighedsdommen af 2006 samt EU's charter, om størst mulig frihed for den enkelte til frit at kunne vælge til og fra, bliver en reel sikret ret i Danmark. Synes Per ikke, det er en opgave for hans organisation, som organiserer liberale og selvstændige vognmænd, er Per og de pågældende organisationer måske ikke så liberale og frihedshungrende, som man med rette kunne forvente. Jeg håber dog, jeg tager fejl i denne betragtning.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.