Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Yderligere støjdæmpning er sat i gang ved Silkeborgmotorvejen
TrafikEn ny 3 meter høj og cirka 200 meter lang støjskærm er allerede ved at blive stillet op ved Skærbækvej i det østlige Silkeborg.

Den nye støjskærm er et af tre besluttede tiltag, som bliver til virkelighed ude i landskabet ved Silkeborgmotorvejen i 2019. De supplerende tiltag mod støjen er resultatet af de støjberegninger og efterfølgende undersøgelser, som Vejdirektoratet har foretaget siden motorvejens åbning.

Tiltagene er som følger:
• Ved kommunevejen Skærbækvej opstilles en ny 3 meter høj og ca. 200 meter lang, standard støjskærm. Anlægsperioden startede i begyndelsen af marts og ventes at vare indtil sommerferien 2019.

• Vejdirektoratet opsætter støjabsorberende plader udenpå eksisterende spunsvæg på den østlige del af bystrækningen. Anlægsperioden forventes at være fra først på sommeren 2019 til slutningen af 2019.

• Fra Silkeborg Højskole og videre hen over Nordskovsbroen bliver de gennemsigtige akrylplader på støjskærmen udskiftet til støjabsorberende plader. Gudenåbroen bliver ikke berørt, så udsigten når man kører over broen bevares. Anlægsperioden forventes at være fra foråret 2019 til efteråret 2019.

Tiltagene er en udmøntning af en længere proces, hvor Vejdirektoratet har kigget på mulighederne for at hjælpe en række af de borgere, der bor tættest på motorvejen, og derfor har mærket støjen fra vejen mest, fortæller projektleder for Silkeborgmotorvejen i Vejdirektoratet, Mike Boesen.

”Gennem længere tid har vi kigget nøje på, hvordan vi kan dæmpe støjen yderligere for en gruppe borgere langs motorvejen. Vi har siden konkretiseret de tiltag, som ved tre områder langs strækningen skal reducere støjen for borgerne, og nu er vi gået i gang med opsætningen af de støjdæmpende tiltag ude i det første område ved Skærbækvej,” siger Mike Boesen.

Også støjskærm ved Funder Kirkeby
De tre nye støjbekæmpelsestiltag bliver økonomisk afholdt indenfor budgettet af anlægsomkostningerne for Silkeborgmotorvejen.

Men derudover har et politisk flertal i Folketinget også bestemt, at Vejdirektoratet indenfor anlægsprojektets økonomi skal planlægge og udføre et nyt projekt til støjbekæmpelse ved Funder Kirkeby i den vestlige del af Silkeborg.

Her bliver der også opstillet en støjskærm med en længde på cirka 1.600 meter, som er 4 meter høj.
Opstillingen af denne starter efter planen i sommeren 2019 og står forventeligt klar inden udgangen af 2019.

Kilde: vejdirektoratet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.