Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 13

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FORKERT FOKUS ?
DebatER her tale om,- - et spørgsmål ?

Eller ER her tale om,- - en konstatering ?

Hvad er det,- - man fokusere på i hverdagen ?

Og hvad BURDE man,- -fokuserer på ?


FINDES DER MON ET SVAR PÅ DET ?

NEJ,- der findes nok ikke bare ét svar her,- men sikkert lige så mange svar,- som der er mennesker. Alt afhænger nemlig af,- hvem man er,- og hvor man lige hører hjemme i "problemet". Derfor kan vi koge spørgsmålet ned til,- at man generelt har fokus på sin egen personlige situation,- som en førsteprioritet. Faktisk er det også sådan,- at der ofte er personer,- med forskellige prioriteringer,- der fokusere på de samme forhold,- men med forskellige udgangspunkter. Sikke da noget værre rod !

JA,- det er faktisk noget værre rod,- for det er nemlig årsagen til,- at ingen fokusere på præcis DET,- der er hele baggrunden for,- at alt går som det nu går i hverdagen. Det er ikke særligt svært at få øje på alle de "skæve forhold",- men meget svært at få øje på løsningen. Her er vi nød til at kigge på de mange love og regler,- der kommer fra alle sider,- og blot gør forvirringen større end nødvendigt.

Organisationerne har deres egen "kamp",- og det samme har Politikerne. De fleste forventer så,- at det er det samme man kæmper for,- men sådan er virkeligheden slet ikke,- desværre. Kigger vi på organisationerne,- så kæmper de for dem selv,- og de interesser de nu har at tage vare på. Når vi så snakker om Politikerne,- syntes flertallet nok,- at det forholder sig på samme måde ? Sådan er det altså ikke,- tyder mere og mere på,- og peger mere i retning af,- at man "tilpasser sig" flest mulige,- uden at tænke nærmere over konsekvenserne.

Lønmodtagerne har et indbyrdes "problem",- hvor man mere tager hensyn til egne holdninger til diverse organisationer,- end man tager til den problematiske helhed,- for samtlige forhold på arbejdsmarkedet. For nogen er det vigtigere at se på egen forhold,- frem for at se på effekten af forhold,- man ikke selv er berørt af. Eksempelvis går man mere op i at man får en "rimelig løn" udbetalt,- uden at gå særlig meget op i,- hvordan den er "sat sammen" .

Alle disse faktorer,- bliver til et samlet problem for både samfundet,- og for alle de kollegaer,- der ikke lige er flintrende ligeglade med helheden. Desuden er det også begyndt at være et problem omkring det vi påstår,- at vi alle værner om,- nemlig "Fair konkurrence". Her skal vi nok finde de fleste problemer i lovgivningen,- hvor der findes love fra flere ministerier,- og fra en del "etater",- der ofte gør noget lovligt,- som i reglerne fra en anden "etat" anses for at være ulovlig.

Arbejdsmarkedet er på denne måde et stakkels offer,- for noget Politisk roderi,- som ingen kan navigere igennem,- uden risiko for at gå på grund. Selv vores beslutningstagere har en del problemer med disse forhold,- hvilket i sig selv må anses for at være en "falliterklæring" . Noget tyder på,- at der findes en "rangorden" omkring love og reglerer,- hvor man anser visse "etater" for at have mere "magt" en andre,- og derfor nok får en utilsigtet "forrang",- der ikke helt er Juridisk dækning for,- i virkeligheden. På den måde,- oplever vi ofte,- at noget der er ulovligt for en gruppe på arbejdsmarkedet,- er ulovligt for andre.

Dette overvældende "hav" af lovgivning,- og særligt forhold,- gør det utroligt svært at fokusere på DET,- man burde fokusere på,- nemlig LIGE VILKÅR for alle. Her taler vi ikke blot om forholdene i Danmark,- men om forholdene i hele EU,- hvor "andre lande" er begyndt at indse effekten af den løsslupne ligegyldighed,- der længe har været omkring "fælles regler" og ligeværdige betingelser,- uanset hvem man er,- og hvor man kommer fra. ALLE,- bruger EU´s "joker" der hedder "Den Frie Bevægelighed",- og slipper godt fra dette.

Men JA ! Selvfølgelig skal man sørge for,- at akkumulere et overskud,-når man driver virksomhed,- men man burde også fokusere på at gøre dette anstændigt. Når det sker ved hjælp af misbrug af både love og regler,- og af mennesker,- så har man valgt at fokusere på noget ødelæggende for fremtiden. Desværre må vi nok bebrejde vores folkevalgte beslutningstagere for,- at dette kan find sted. På lang sigt vil man opleve,- at når EU´s befolkning gennem længere tid,-har været "sat ned" i indkomst,- så har man samtidig nedsat muligheden for at have en "normalt" privatforbrug. Med et nedsat privatforbrug,- har man også nedsat efterspørgslen på visse varegrupper,- og dermed nedsat behovet for at producere disse varegrupper o.s.v. !

På et tidspunkt kommer vi frem til "finalen",- hvor store dele af erhvervslivet er gået SÅ meget ned i fart,- at grundlaget for et arbejdsmarked,- rammer et "nulpunkt",- hvor billige priser ikke har den store betydning overhovedet. Tingene koster det de koster,- uanset hvem man er,- og hvor man kommer fra,- og det betyder ikke "alverden" om en vare bliver transporteret til den ene pris,- eller den anden,- hvis der ikke er nogen der har råd til at købe den alligevel.


SKAL FOKUS VÆRE PÅ DET ENE,- - - ELLER PÅ DET ANDET ?
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.