Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Ny buschaufføruddannelse til fleksjobbere
NyhedNu giver DEKRA fleksjobbere mulighed for at uddanne sig til buschauffør på deltid. Et deltidshold vil sikre, at fleksjobbere og andre borgere med nedsat arbejdsevne kan få en uddannelse og et job. Derudover vil det afhjælpe den enorme mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Målet med uddannelsen er nemlig, at borgerne kan varetage et deltidsjob.

Tæt samarbejde med jobcenteret

DEKRA vil i tæt samarbejde med Jobcenteret skabe et solidt uddannelsestilbud. Sammen skal de sikre, at borgeren er motiveret og klar til forløbet. Derfor er der stor fokus på vejledning og screening af den enkelte borger.

DEKRA anbefaler alle interesserede at få en personlig samtale med en jobkonsulent inden tilmelding. Samtalen skal sikre afklaring og forventningsafstemning om forløbet, borgerens motivation, jobmulighederne og hverdagen som chauffør.

Deltidsjob som buschauffør

Et job som buschauffør er et rigtig godt job for folk, der har nedsat arbejdsevne. Først og fremmest er det et utroligt givende job, hvor man gør en forskel i mange menneskers liv og hverdag. Derudover er det ikke et fysisk hårdt arbejde, og der er lav risiko for at blive fysisk nedslidt.

Den nye buschaufføruddannelse varer 14 uger. Der er undervisning mandag til fredag kl. 8-11.45 inkl. pauser. Målet med uddannelsen er, at borgerne kan varetage et deltidsjob.

Mangel på chauffører

Der er mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Analyser fra Voxmeter og Transportens Udviklingsfond skønner, at der mangler 2.500 chauffører de kommende år – dette gælder både godstransport og personbefordring. Derfor er der gode jobmuligheder, når en borger har erhvervet et buskørekort.

Busselskabet Umove, der står for en stor del af den danske bustrafik, vil rekruttere nogle af borgere til deltidsstillinger. Derudover vil DEKRA hjælpe borgerne i job via netværk og CV-bank.

DEKRAs første deltidshold starter i Vejen den 3. juni og slutter den 17. september 2019.

Kilde: DEKRA

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.