Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Regeringen strammer kontrol med EU-borgere på offentlig forsørgelse
NyhedDer bliver strammet op på praksis, og kontrollen med adgangen til sociale ydelser øges. Med en række nye tiltag skal myndighederne sikre, at vurderingen af den enkelte borgers arbejdstagerstatus bliver ensartet og mere præcis.


En øget kontrol og et tættere samarbejde mellem myndighederne skal sørge for, at EU -borgere* ikke får en social ydelse, som de ikke er berettiget til.

EU -borgeres status som vandrende arbejdstager har indflydelse på, hvilken ydelse de er berettiget til. Det er altid en konkret vurdering, om en EU-borger har arbejdstagerstatus, og der kan ikke opstilles faste kriterier.

Tidligere kiggede myndighederne i høj grad blot på arbejdstiden og ikke så meget på andre mulige relevante kriterier, når en EU -borger var blevet ledig efter at have arbejdet i Danmark. Det kan være løn, om man er ansat på sædvanlige vilkår, samt om man har de sproglige faglige kvalifikationer, der normalt må anses for nødvendige for at bestride det job, de har haft.

Det bliver der nu lavet om på. Udover at der skal lægges vægt på flere kriterier, skal kontrolindsatsen styrkes med fokus på EU-borgere med arbejdstagerstatus, som modtager kontanthjælp. Det er kommunerne, der tildeler kontanthjælp, mens Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har kompetence til at udtale sig om EU-borgeres status som arbejdstagere.

Fremover skal det sikres, at kommunen tjekker opholdsgrundlaget med SIRI i alle tvivlstilfælde. SIRI får adgang til at hente flere data selv og registersamkøre, så det også ad den vej bliver muligt at dæmme op for decideret snyd, eller at borgere uberettiget modtagelser en ydelse.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vandrende arbejdstagere skal selvfølgelig have de ydelser, som de har ret til. Men reglerne skal ikke være mere lempelige end nødvendigt. Det skal ikke være muligt at hente høje danske sociale ydelser, hvis man ikke er berettiget til dem. Derfor strammer vi nu grebet og øger kontrollen. Det mener jeg kun er rimeligt.

*EU-borgere er inkl. EØS-borgere

Opstramning af praksis for arbejdstagersta-tus og adgang til sociale ydelser

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.