Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Dtl magasinet
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Toyota leverer otte brintbiler til taxiselskab
NyhedRegeringen præsenterede tidligere i år en plan for at kickstarte den grønne omstilling i taxibranchen og garanterede taxilicenser til op til 300 nye forureningsfrie taxier, som fx brinttaxier, i 2019 og 2020. I dag, tirsdag 30. april, blev første synlige resultat vist frem, da Toyota overdrog otte brinttaxier til den app-baserede danske taxi-tjeneste DRIVR i overværelse af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Et bredt flertal i Folketinget ønsker at kickstarte den grønne omstilling i taxibranchen og garanterede i starten af året således taxilicenser til op til 300 nye forureningsfrie taxier, som fx brinttaxier, i 2019 og 2020.

I dag blev de første brinttaxier officielt overdraget af Toyota til den app-baserede danske taxa-tjeneste DRIVR. Bilerne er alle modellen Toyota Mirai, der er verdens første dedikerede brintbil, og hvis eneste udledning under kørslen er vand, der er så rent, at man kan drikke det.

Transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA), deltog ved overdragelsen af de forureningsfrie taxier på Refshaleøen i København og fremhævede sin tilfredshed med, at regeringen og dens støttepartiers ønsker og mål for en grøn omstilling i taxibranchen nu begynder at tage form.

"Det er en stor dag for Danmarks vej mod en grøn omstilling, som jeg har set frem til at være med til. Jeg glæder mig meget til en tur i en af de nye biler," lød det fra Ole Birk Olesen, inden han kort efter satte sig på bagsædet i en Mirai brinttaxi og blev kørt fra arrangementet på Refshaleøen gennem hovedstadens tætte trafik til Transportministeriet ved Christiansborg – helt uden nogen udledning af CO2 eller andre forurenende stoffer.

Foto - Pamela Juhl


Stor forskel for klimaet og nærmiljøet
Hos brancheorganisationen Brintbranchen glæder man sig også over, at det første større antal brinttaxier nu er klar til at fragte danskerne rundt.

"Det gør en stor forskel for klimaet og ikke mindst nærmiljøet. Taxier kører ofte mange kilometer i tætbefolkede områder, og det vil være rigtig godt at slippe for deres CO2-udledning såvel som udledning af partikler og kvælstoffer. Samtidig er taxierne et godt udstillingsvindue for de nye teknologier og vil være med til at vise danskerne, at man sagtens kan få både mobilitet og komfort, og samtidig tage hensyn til klima og miljø," siger direktør Tejs Laustsen Jensen fra Brintbranchen.

Han peger på flere fordele ved brintbiler til taxibrug og glæder sig til at se endnu flere brinttaxier i de danske byer.

"Brintbiler udleder kun vand og er støjsvage, hvilket giver en behagelig køreoplevelse for både taxichaufføren og passageren. Derudover tager en optankning med brint ved en brinttankstation kun fem minutter. Det passer godt til taxibranchens kørselsmønstre, hvor man altid er på farten og ikke har tid til at have en vogn holdende stille i længere tid," forklarer Tejs Laustsen Jensen.

På vej mod forureningsfri vognpark
Taxiselskabet DRIVR, der satser massivt på en miljørigtig bilflåde og i forvejen råder over et større antal hybridbiler, ser skridtet med brintdrevne taxier som en naturlig udvikling på deres vej mod en helt forureningsfri vognpark.

"Vi er det grønneste taxiselskab i Danmark. Over 80 procent af vores bilflåde er nu enten brint- eller hybridbiler. Jeg håber, at folk vil kigge i vores retning i højere grad end i andres retning, når de kan vælge at blive kørt i de mest miljørigtige biler, der findes," lyder det fra DRIVR’s adm. direktør, Haydar Shaiwandi.

Han forventer at have udskiftet hele selskabets bilflåde med el, brint og hybridbiler senest i 2021.

Øget interesse for brinttaxier
Toyota, der producerer den forureningsfrie brintbil Mirai, melder generelt om en øget interesse for brintbiler til taxikørsel efter den politiske garanti i starten af året på nye taxilicenser til op til 300 nye forureningsfrie taxier i år og næste år.

"Vi er i dialog med flere taxiselskaber om levering af brinttaxier i fremtiden. Der kører lige nu under 100 brintbiler totalt på vejene Danmark, så 300 licenser til taxier kan lyde af meget. Men vi er klar og kan levere, hvis taxiselskaberne gør alvor af deres intentioner," fastslår adm. direktør Frank Okoisor hos Toyota Danmark.

For Toyota er brintbiler en af løsningerne på klimaudfordringerne i relation til fremtidens bæredygtige mobilitet. Den japanske mobilitetsgigant stoppede salget af personbiler med dieselmotor i Europa ved årsskiftet og satser benhårdt på hybridbiler, der udgør over halvdelen af Toyotas bilsalg i Danmark og Europa, samt på elbiler og brintbiler.

"Grønnere biler får for alvor først indflydelse, når folk tager dem til sig i stor stil, og der kommer flere af dem på vejene. Derfor er vi glade for, at vi i dag kan overdrage otte brintbiler til DRIVR som et synligt bevis på, at den bæredygtige mobilitet ikke længere er fremtidssnak," siger Frank Okoisor fra Toyota Danmark.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.