Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - EU-socialdemokraten Ole Christensen: Højre-nationalister vil hindre, stop for den social dumping!
NyhedAf Preben von Skjoeth, Frie Danske Lastbilvognmænd

Det mangeårige medlem af Europa Parlamentet, socialdemokraten Ole Christensen, bekræfter i den grad FDL´s opfattelse af, at højre-nationalister og deres spindoktorer af al magt søger at bremse kampen mod social dumping. Det fastslår Ole Christensen i en klumme i Altinget, og pointerer, at den europæiske transportsektor i høj grad er præget af social dumping. Højre-nationalisterne og deres spindoktorer har tiltusket sig så meget magt og indflydelse, at Ole Christensen, som bl.a. FDL, frygter en barsk og meget langvarig kamp mod den sociale dumping.


Det er ellers arbejdet hårdt for forbedringer. Mest skelsættende er udstationerings-direktivet, der blev vedtaget 2018, hvor man, for første gang, fik skrevet princippet om samme løn for samme arbejde på samme sted ind i EU-lovgivningen. Men der er også kommet et nyt arbejdsvilkårsdirektiv, der giver arbejdstagerne langt bedre, mere gennemsigtige minimumsrettigheder i deres ansættelse, ligesom der snart nu oprettes et nyt arbejdsmarkedsagentur, hvis formål er at styrke kampen mod social dumping gennem bedre håndhævelse og koordinering af EU-reglerne.


Jeg har i mange år efterhånden arbejdet for at stramme reglerne, og i april lykkedes vi i Parlamentet endelig med at få vedtaget en lovpakke, som bliver et potent våben i kampen for bedre forhold i den hårdt prøvede transportbranche, lyder det fra Ole Christense, der fremhæver, EU-Parlamentet i alle eksemplerne, har spillet en stor rolle som medlovgivere, og her kommer forskellene på de politiske grupper i den grad til udtryk. For nøjagtigt som i Folketinget, er der uenighed partierne imellem, så der er stor forskel på prioriteterne i Parlamentets politiske grupper.


Der er stor forskel på højre- og venstrefløjen i EU, og det er klart centrum-venstre, der har trukket det sociale læs, men jeg kan være nervøs for, hvordan den udvikling bliver, hvis vi ser en stor fremgang hos højre-nationalisterne. For jeg kan slet ikke forestille mig andet, end at den næste Kommission kommer til at fortsætte den sociale medvind langt ind i næste valgperiode, og jeg håber virkelig, at vi får et Parlament, der vil spille med her, understreger Ole Christensen. Et synspunkt, FDL naturligvis kan bakke helhjertet op om.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.