Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
HVORFOR ER DER DEN STORE FORSKEL ?
DebatALLE skriger jo på : ENS REGLER I EU !

Men der ER jo : ENS REGLER I EU !

Det er bare FORTOLKNINGEN,- -der ikke er ens !

Og så er der lige noget andet,- og meget mere afgørende !


SELVE "JURAEN" INDEHOLDER ÅBENBART,- - - DE STØRSTE FORSKELLE !

Specielt efter skandalen i Padborg,- som nok ikke behøver en nærmere præsentation efterhånden,- står det lysende klart,- at der MÅ være store forskellen på "JURAEN" i de enkelte medlemsland. Se DET var måske et forhold man skulle arbejde hårdt for,- at "rettet ind",- således at samtlige medlemslande,- er i balance på det område også. For selvfølgelig er det i princippet de samme regler der gælder,- i samtlige medlemslande,- når vi taler diverse Forordninger og direktiver. Og så er der lige den "krølle",- at man har ret til visse Nationale udgaver,- når blot man ikke mister respekten for TRAKTATEN.

MEN,- på det Juridiske område,- er der åbenbart store forskelle,- hvilket kan have rødder i forhold,- man skal være Jurist for at forstå. Naturligvis er der forskelle på,- eksempelvis færdselslove og straffelove,- fra land til land,- som man må have respekt for. Dog syntes det at være en rimelig tanke,- at man finder frem til nogle ENS love,-når vi taler om alle de forhold,- der handler om chauffører fra andre lande,- og den måde på opholder sig på,- når de er "på job" på,- langt væk fra hjemlandet.

Her oplever vi,- at man i en del lande i EU,- har nogle forhold,- der klart og entydigt er afgørende for,- hvilken løn chauførerne SKAL aflønnes med. Det er ikke bare en selvfølge,- at der aflønnes efter "hjemlandets" satser,- når man har et fast sted man kører ud fra,- og altid returnere til. Derimod skal chaufførerne i sådanne tilfælde,- aflønnes efter satserne der er gældende på stedet man kører ud fra,- og returnere til.

Sådan er procedurerne,- i disse lande,- men åbenbart IKKE i Danmark,- hvilket man kun kan sidde og undre sig over. Det handler måske om,- at man ikke ved HVEM der skal rejse sådanne sager,- eller om,- at man ikke har ressourcer til sådan en indsats,- - hvem ved. MEN,- det kan jo også være,- at der ikke er Juridisk grundlag for dette i Danmark. Derfor er der nok et reelt behov for,- at sådanne Juridiske tiltag,- kan finde anvendelse i samtlige medlemsland.

Det vil nok være befordrende for accepten af fælles lovgivning på dette område,- at man slår fast,- at dette kun skal gælde,- når satserne på det omtale sted er den gunstigste af de valg der er at "vælge imellem". Eksempelvis skal man ikke "gå ned i løn" når ens "hjemland" har højere lønninger,- end dem i landet man er aktiv i. Her skal være tale om,- at man bekæmper Social Dumping,- og ikke bare søger "den laveste fællesnævner" ! Man bør sikre,-at chauffører MINDST har en løn,- der stemmer overens med leveomkostningerne i det land man operere i til hverdag.

KURT BEIER´s slumlejr er et godt eksempel på,- at der er blevet "skudt genvej" til profit,- netop fordi Juraen i Danmark,- angiveligt IKKE indeholder et middel,- der kan tages i brug i sådanne tilfælde. Derfor er flere andre virksomheder begyndt at bruge samme "model",- der er bedr kendt som "Fillippiner-Finten",- som ikke vil kunne praktiseres,- hvis Juraen tillod en indsats som den der sker i andre lande.

HUSK,- at sagen med den Rumænske chauffør Emilian Tudor Jetzi,- der skal føres her i Danmark,- netop handler om et sted man altid kører ud fra,- og altid returnere til,- præcis som de sager der er faldet dom i,- i andre EU-lande. Der er jo også kræfter i både EU og i Danmark,- der råber på " lige løn for lige arbejde,- - på samme sted". SÅ,- hvad venter man på ?


ENS LOVE OG REGLER, - - MEN OGSÅ ENS JURA,- - -TAK !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.