Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD til Klimarådet: Den tunge transport har brug for en klima- og miljøkommission
NyhedKlimarådet stillede mandag den 13. maj 2019 skarpt på, hvordan Danmark kan blive klimaneutral i 2050, og på hvordan de forskellige sektorer kan reducere udledningerne frem mod 2030. Her gav ITD sit bud på, hvordan den tunge transport kan bidrage konstruktivt til den grønne omstilling.

Den tunge vejgodstransport spiller en væsentlig rolle i Danmarks grønne omstilling, og på den baggrund var ITD, som repræsentant for den tunge transport, inviteret til Klimarådets konference. Her gav organisationen sit bud på, hvordan Danmark bedst muligt takler udfordringerne med at reducere CO2-udledningen fra den tunge transport. Og budskabet var klart: Transportsektoren har brug for klare pejlemærker.


- Den grønne omstilling af vejgodstransporten når ikke i mål, hvis erhvervet ikke får nogle klare og målrettede pejlemærker at sigte efter. Transportbranchen er kompleks, og der er mange forskellige køretøjstyper og transportopgaver. Derfor er det sådan set forståeligt nok, at politikerne indtil videre har tøvet, men nu skal vi altså i gang. Derfor er vores anbefaling, at den kommende regering hurtigst muligt nedsætter en klima- og miljøkommission med et bredt udsnit af repræsentanter fra branchen med henblik på at etablere en klar strategi for grøn vejgodstransport. Den skal fastlægge klare, fremtidsorienterede målsætninger og en klar politisk melding i forhold til, hvilken vej man ønsker at gå i Danmark - og resten af Europa - i forhold til fremtidig klima- og miljøregulering, sagde Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling.


De mange tilhørere kunne dog gå hjem i vished om, at transport- og logistikbranchen meget gerne vil den grønne omstilling og allerede er godt i gang med at effektivisere og reducere brændstofforbruget til gavn for klimaet.


- Der bliver konstant arbejdet med optimering af transporterne ude i virksomhederne, og omstillingsvilligheden er enorm, når de rigtige rammebetingelser er til stede. Vi har mange eksempler på, at grønne ambitioner og et konkurrencedygtigt erhverv ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger. Men vi kommer ikke uden om at skulle omstille vejgodstransporten til alternative grønne energiformer og drivmidler. Hvis det skal lykkes, mangler vi, at politikerne følger transportvirksomhedernes eksempel og hopper i det grønne arbejdstøj, siger Jørn-Henrik Carstens.

Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver om, hvordan Danmark på den bedste og billigste måde gennemfører omstillingen til et lavemissionssamfund i 2050.

Læs mere om Klimarådets arbejde her.

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.