Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Dansk firma skal hjælpe trafikanterne med præcis og aktuel trafikinformation
NyhedHvis man som trafikant vil tjekke trafiksituationen ude på vejene, kan man altid klikke sig ind på Vejdirektoratets trafikkort. Her er alle statsveje i landet markeret med grønne, gule og røde streger, der døgnet rundt viser, om der er køer eller trængsel på ruten.

Trafikkortet bygger på realtidsdata ude fra vejene - altså på helt aktuelle trafikinformationer. Og det er dermed er godt redskab for alle dem, der vil have et retvisende øjebliksbillede af trafikken, og som dermed kan køre uden om de mest belastede strækninger.

Samtidig bruger Vejdirektoratets Trafikcenter også data til at levere præcis og aktuel trafikinformation på en lang række platforme – blandt andet Twitter og trafikradioen – samt til at gribe hurtigt ind, hvis data viser, at der opstår uventede propper i trafik-flowet rundt omkring på vejnettet.

Udover at anvende realtidstrafikdata til at levere præcis og aktuel trafikinformation, så bruger Vejdirektoratet også disse data i en historisk kontekst, f.eks. til opgørelse af trængsel, evaluering af fremkommelighedsfremmende tiltag eller udpegning af lokaliteter med nedsat fremkommelighed.

I de kommende år vil disse vigtige realtidsdata blive leveret af det danske rådgivningsvirksomhed COWI.

I et netop afholdt udbud har firmaet vundet retten til at levere realtidsdata fra trafikken ude på vejene til Vejdirektoratets Trafikcenter i de kommende to år med mulighed for forlængelse.

”Rent kvalitativt var COWIs bud klart det bedste, og det blev afgørende for, at de vandt kontrakten,” siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet. ”Jeg er overbevist om, at COWI kan levere realtidsdata om trafiksituationen, der er om muligt endnu mere skarp og præcis, end den vi har i dag.”

Rent praktisk samarbejder COWI med firmaerne Hermes og Connected Cars om leveringen af realtidsdata ude fra vejene. Især samarbejdet med Connected Cars betyder, at der vil ske en vækst i antallet af biler, der leverer data ind til Vejdirektoratets platforme og Trafikcentret, hvilket vil styrke informationernes præcision og aktualitet.

"Vi glæder vi os meget til et godt samarbejde med Vejdirektoratet om dataleverancen, " siger afdelingschef Michael Knørr Skov fra COWI. "Sammen med vores partnere og i kraft af COWIs kombinerede ekspertise inden for trafikplanlægning, it og data samt over 20 års erfaring på området med flådedata og rejsetidsmålinger er vi i stand til at levere en løsning i meget høj kvalitet til Vejdirektoratet."

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.