Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Seks nye lastbiler til Kohberg betyder nedgang i CO2-udledning
LastDet største danskejede bageri Kohberg kører alle syv dage om ugen ud med brød og andet bagværk til de danske dagligvarebutikker. Det bliver til mange kilometer på et år - men med seks nye lastbiler kan bageriet nedbringe deres CO2 udledning med 375 tons over to år.

- Vi er en stor virksomhed, og det er vigtigt for os at tage hensyn til miljøet med de muligheder, vi har. Derfor har vi også øget fokus på at nedbringe vores CO2 udledning. Og en nedgang i CO2 var blandt andet en af parametrene, da vi valgte at opgradere til seks nye lastbiler, fortæller Flemming Svenningsen, der er Supply Chain Manager hos Kohberg.

Brændstoføkonomi var også en af de primære faktorer, da valget faldt på de nye lastbiler fra Scania. De splinternye lastbiler i Kohbergs vognpark er allerede rullet ud på de danske veje, og de kører længere på literen og bruger mindre diesel for samme antal kilometer, der bliver kørt. Det er medvirkende til, at bageriet kommer til at forbruge mindre diesel og i samme ombæring kan nedbringe deres CO2 udledning med 375 tons på to år.

Kohberg har investeret i seks nye lastbiler, der over to år kan nedbringe deres CO2 udledning med 375 tons.


Flere af Kohbergs chauffører har også givet udtryk for stor begejstring efter lastbilerne blev taget i brug.

- Allerede dagen efter vi tog lastbilerne i brug, vendte mange af vores lastbilchauffører tilbage og fortalte, hvor glade de var for de nye biler, der har et generelt lavere støjniveau. Og de var stolte over det lave dieselforbrug - det er en dejlig tilbagemelding, som vidner om, at vi også kan få stor arbejdsglæde ud af de nye biler, uddyber Flemming Svenningsen.

Tæt samarbejde med eksterne partnere

Bageriet samarbejder med professionelle vognmænd, der giver en hånd med i forhold til transporten rundt i landet. Og her lægger Kohberg stor vægt på et tæt samarbejde, for at de sammen med deres partnere kan minimere bageriets samlede miljøaftryk.

- Ligesom vi hos Kohberg har en holdning til miljøet, har vores eksterne partnere det også. De opdaterer hele tiden deres vognpark, så lastbilerne kører efter de bedste miljønormer og har den nyeste teknologi. Her kan blandt andet nævnes I-See, der udnytter bevægelsesenergien fra lastbilerne mest muligt, og derved udleder de mindre CO2, siger Flemming Svenningsen.

Kohbergs egne nye lastbiler kommer til at gøre en stor forskel for bageriet, og de er allerede taget i brug og kører ude på de danske landeveje for at levere frisk brød til supermarkedernes brødhylder.


Fakta

Kohberg Bakery Group A/S er det største danskejede bageri og har i 50 år kørt rundt i hele Danmark og leveret frisk bagerbrød til danskerne. Med hovedsæde i sønderjyske Bolderslev og to yderligere bagerier i Haderslev og Høje Taastrup, bager Kohberg blandt andet forbrugersucceser som Herkules og Mesterværk samt en lang række boller, sandwich og fastfood-brød. Virksomheden har 550 ansatte, hvoraf 80 er uddannede bagere.

Kilde/ Foto: Kohberg


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.