Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Transportministeren besigtiger digital signalstyring på S-banen
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht tager senere i dag tur med S-toget for at se det digitale signalsystem i funktion fra togets førerrum. De nye signaler gør togene mere driftsikre og kan give plads til flere tog på skinnerne.

Det røde tog på Linje E kører fra Lyngby klokken 9.37 mod København. Med ombord er transportminister Benny Engelbrecht, som fra togets forreste parket skal se det digitale signalsystem i funktion. De gamle signaler langs skinnerne er nemlig taget ned, og med det nye signalsystem foregår alt nu på en skærm i førerrummet.

- Vi er i gang med det store arbejde med at skifte signalerne ud ved de danske jernbaner, og erfaringerne fra S-banen viser, hvilken stor effekt det har at skifte de gamle, fejlbehæftede signaler ud med nye, meget mere præcise signaler, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Det er Banedanmark, der udskifter signalerne, og på S-banen blev det nye signalsystem første gang taget i brug i 2016 på strækningen mellem Jægersborg og Hillerød. De nye signaler giver færre signalfejl og giver samtidig mulighed for, at der kan køre flere tog på skinnerne.

- Med de væsentlige forbedringer på S-banen, som det nye signalsystem giver, får vi et meget mere solidt grundlag for driften af S-togene, som er en grøn og nem måde at transportere sig rundt på, siger transportministeren.

Det er Banedanmarks forventning at antallet af signalfejl og deraf følgende forsinkelser kan reduceres med 50 procent med de nye signaler.

Ud over togturen fra Lyngby vil ministeren også besøge Trafiktårnet, hvorfra alle S-tog bliver styret.

Kilde: Transport- og Boligministeriet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.