Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Få styr på toldreglerne inden sommerferien
NyhedVil du undgå en ubehagelig regning, når du ankommer til de danske toldgrænser, så sæt dig ind i reglerne inden afrejse, lyder opfordringen fra Toldstyrelsen.

Der er mange regler, du skal huske på, når du shopper på din rejse i udlandet. Først og fremmest har det betydning, om du holder ferie i et EU-land eller i et land uden for EU. Er feriemålet et EU-land, er reglerne mere enkle. Du må nemlig frit medbringe varer, så længe de er til eget brug. Eget brug betyder, at det kun er til dig, familiemedlemmer og gæster i dit hjem.

Går ferien til et land uden for EU, er lovgivningen en anden. Fra lande uden for EU kan du afgiftsfrit tage varer med til en værdi af 3.250 kr., hvis du kommer med fly eller færge. Skal du passere grænsen i bil, er loftet på 2.250 kr. Det er den samlede sum af dine varer, der tæller. Så har du købt et nyt ur i New York til 3.000 kr., er der ikke meget tilbage at shoppe for.

Hvad enten man rejser til et land inden for eller uden for EU, er der dog undtagelser, når det kommer til tobak og spiritus, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz. Eksempelvis er grænsen for antallet af cigaretter 200 uden for EU og 800 inden for EU - også selv om det er til eget brug.

- Der er forskellige regler for, hvor meget man må tage med hjem fra ferien, når det gælder tobak og alkohol alt efter, om man har holdt ferie i et EU-land eller uden for EU. Derfor er det en god ide lige at tjekke reglerne, inden man tager afsted, siger Preben Buchholtz.

Læs meget mere på dette Link hos Toldstyrelsen.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.