Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Skærpet kontrol er et blålys: Behov for betydeligt flere tungvogns-kontrollanter!
NyhedDet lyder besnærende, at Færdselsstyrelsen skærper kontrollen med tunge køretøjer, men glæden er begrænset, fordi Rigspolitiet åbenbart går mere op i at opfylde nogle måltal, frem for at iværksætte en markant og tilbundsgående kontrol. Det er naivt at tro på,at situationen bliver bedre af, at man har en målsætning om kontrol af cirka 5.000 danske og udenlandske køretøjer. Og hvad er et måltal værd, når kravet ikke er specifikt. Når man ved, hvor lang tid, der går med en tilbundsgående kontrol, og sætter det opmed antallet af tungvognsbetjente, er der ikke tid nok til en effektiv kontrol.

Situationen bliver ikke bedre af, at man rundt om i landet også bruger betjente, som ikke har den specielle tungvognsuddannelse, og som derfor ikke er i stand til helt at gennemskue eventuelle ulovligheder. Den såkaldt skærpede kontrol, indføres via et direktiv2014/47/EU fra 2018, som har fastsat nye krav til vejsidekontrol. Formålet er at skabe klarhed over, om de tunge køretøjer er i en teknisk sikker og miljømæssig acceptabel tilstand. Vejsidesynet er dermed et supplement til det periodiske syn, men effektentvivler på man stærkt på i FDL.

Vi har gang på gang efterlyst en virkeligt reel skærpet kontrol, evnt. koblet sammen med et dansk BAG, men det vi oplever, er lappeløsninger, som putter blår i øjnene på de politikere, som for længst burde være trådt i karakter. Det siger FDL´s kontorleder Jens Groot, der samtidigt efterlyser et samlet branchemæssigt krav om at der bevilges den nødvendige økonomi til for alvor at effektivisere kontrollen. Der er alt for mange, der udnytter smuthullerne, og den overfladiske kontrol,til at snyde på bekostning af dem, der søger at efterleve love og regler.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.